Shipspotting Rotterdam

Een mega containership vaart de haven van Rotterdam uit

Waar de grootste schepen ter wereld voorbij varen

Rotterdam - Rotterdam is een van de grootste en drukste havens van de wereld. En dankzij de Nieuwe Maasvlakte 2 kan het de grootste schepen ontvangen. En dat is mooi voor shipspotters. Neem wat eten en drinken mee en laat je verbazen door de meest indrukwekkende zeereuzen.

Ship Spotten - de allergrootste

Ship spotten kan overal aan het water, zolang er maar mooie schepen voorbij komen. Maar om de allergrootste schepen te kunnen zien, moet je aan de Maasmond, de ingang van de Nieuwe Waterweg, bij Hoek van Holland / Tweede Maasvlakte zijn. Hiervoor zijn 2 locaties:

#1 Slag Maasmond (Tweede Maasvlakte)

Vanaf de Tweede Maasvlakte (richting havennummer 9880) heb je een mooi zicht op de aankomst en vertrek van zeeschepen.
Dit punt ligt aan de zuidkant van de Nieuwe Waterweg.

#2 Noorderpier (Hoek van Holland)

Ook vanaf de Noorderpier bij Hoek van Holland heb je een mooi zicht op de aankomende en vertrekkende zeeschepen.
Dit punt ligt aan de noordkant van de Nieuwe Waterweg.

Eiland van Dordrecht

Drukst bevaren punt van Europa

Wil je vooral veel schepen zien? De Oude Maas tussen Dordrecht en Zwijndrecht is het drukst bevaren plekje van Europa. Op het kruispunt van de route Rotterdam-Duitsland en Amsterdam-Antwerpen komen maar liefst 150.000 schepen per jaar voorbij. Dat zijn er 410 per dag! Vanaf het 'Eiland van Dordrecht' heb je een mooi zicht op de schepen, variërend van kleine zeilbootjes tot zesbaks duwstellen en 200 meter lange zeeschepen.


Cruiseschepen spotten

Ben je in Rotterdam en wil je cruiseschepen spotten? Regelmatig meren er grote cruise schepen aan bij de Wilhelminakade in het centrum van Rotterdam. Zie ook het onderstaande filmpje.

Adres en bezoekers informatie

Shipspotting Rotterdam

Postcode en plaats: Rotterdam
Provincie: Zuid-Holland

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2 uur.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies