Hemels Gewelf

Het Hemels Gewelf in Kijkduin

Een plek om naar de lucht te kijken

Den Haag - De Hollandse schilders uit de 17e eeuw waren ware meesters in het schilderen van de typisch Nederlandse wolkenluchten. In de duinen van Kijkduin ligt een krater waar de lucht bijna tastbaar wordt.

Wanneer je op je rug op het natuurstenenbankje gaat liggen, kun je de lucht goed zien. Door de nabijheid van de zee veranderen de wolken, en daarmee het licht, razendsnel. Steeds opnieuw doemen nieuwe wolkenpatronen op.
Het Hemels Gewelf is bedacht door kunstenaar James Turrell. Zijn krater is ongeveer 30 bij 40 meter groot en wordt omgeven door een 5 meter hoge wal.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Machiel Vrijenhoeklaan 175, Kijkduin
Postcode en plaats: 2555 NA  Den Haag

Het Hemelse Gewelf ligt in de duinen van Kijkduin, tegenover restaurant Haagsche Beek.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Hemels Gewelf - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
50%
Zomer:
50%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
100%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Hemels Gewelf'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Hemels Gewelf


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE