Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Dode dieren en hun verhaal

Rotterdam - De legendarische mus die 23.000 dominostenen omgooide, Tweedekamer-muis 'Deep Throat' (stiekem achterovergedrukt door een anonieme schenker), de trauma-meeuw en de eerste McFlurry-egel hebben allemaal 1 ding gemeen: ze kwamen op tragische wijze om het leven. Over deze, en nog veel meer dieren met een tragische geschiedenis, gaat de vaste tentoonstelling 'Dode dieren en hun verhaal' in Het Natuurhistorisch.

IJs-ijsvogel in Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Begin maart 2018 was het ongebruikelijk koud. Een 13 jarige jongen ontdekte deze ijsvogel in het ijs. De foto die hij maakte ging viral de wereld over. Deze ijs-ijsvogel is in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam te zien - uiteraard in het originele ijs

Olifant Ramon en meer...

Uiteraard is er nog veel meer te zien en te ontdekken in Het Natuurhistorisch. Zo is er een collectie opgezette dieren, fossielen en verschillende grote skeletten. Tevens is er een expositie over biodiversiteit. Houd ook de kalender in de gaten want er zijn regelmatig wisselde tentoonstellingen.

Mc Flurry egel in Natuurhistorisch Museum Rotterdam
De Mc Flurry egel in Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam


Natuurhistorisch Museum Rotterdam - Beoordeling door bezoekers
  • Wel leuke entree maar verder erg stoffig voor tieners. Beschrijvingen bij de dieren vaak erg summier: plaats ontbrak bijvoorbeeld. Doel en bestaansrecht van het museum (behalve even uit de kou zijn en wat om rond te kijken) niet duidelijk.

  • Wij waren er op de laatste dag van de kerstvakantie, waardoor er heeel veeel gezinnetjes waren. Klein maar aardig museum- wel zielig van al die opgezette dieren

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
75%
Regen:
25%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
25%
Zomer:
25%
Najaar:
0%
Winter:
50%
Met wie? Samen
25%
Met kleine kinderen
25%
Met tieners
50%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Natuurhistorisch Museum Rotterdam'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Adres: Westzeedijk 345 (Museumpark)
Postcode en plaats: 3015 AA   Rotterdam
Provincie: Zuid-Holland

Telefoon: +31(0)104364222
Email: info@hetnatuurhistorisch.nl
Web: Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2 uur.
Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam is gelegen in het Museumpark.
Lopend vanaf het Centraal Station bereikt u het museum in 20 minuten (volg de groene bordjes Museumpark). Tram: neem vanaf CS lijn 8 (richting Spangen), stap uit halte Kievitslaan of neem lijn 20 (richting Lombardijen) stap uit halte Museumpark. Vanaf metrostations Eendrachtsplein of Leuvehaven ligt het museum op een loopafstand van 5 minuten.

Bij het museum is weinig parkeergelegenheid (Museumparkgarage, te bereiken via de Rochussenstraat, Mathenesserlaan en Wytemaweg).
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies