Depot Boijmans Van Beuningen

Grasduinen tussen de kunstcollectie

Rotterdam - In plaats van een tentoonstelling kun je in het spectaculaire Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam onder leiding van een gids ronddwalen tussen alle kunstobjecten van museum Boijmans Van Beuningen die niet tentoongesteld worden. Van buiten weerspiegelt het glazen gebouw de skyline van Rotterdam. Binnen staan ruim 150.000 kunstvoorwerpen. Geschatte waarde van de hele collectie? 8 miljard euro.

Klimaat

De temperatuur in het Depot is tussen de 18 en 20 graden en de luchtvochtigheid wordt precies op 52% gehouden om alle kunst optimal te kunnen bewaren. Het Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste openbare Kunstdepot ter wereld dat toegang geeft tot de gehele collectie.

Bijnamen

Zoals vaak in Rotterdam, heeft het Depot Boijmans Van Beuningen in het Museumpark inmiddels al verschillende bijnamen gekregen. In de volksmond wordt het nieuwe spiegelende gebouw al vaak De Pot of Bloempot genoemd.

Wat zeggen de bezoekers?

Adres en bezoekers informatie

Depot Boijmans Van Beuningen

Adres: Melkkoppad 15
Postcode en plaats: 3015 CR  Rotterdam
Provincie: Zuid-Holland
Web: Depot Boijmans Van Beuningen


Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

Zonsopkomst:
08:23

Zonsondergang:
18:29

Rotterdam uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Rotterdam

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland