Depot Boijmans Van Beuningen

Depot Boijmans Van Beuningen

Depot Boijmans Van Beuningen

Rotterdam

Grasduinen in de enorme kunstcollectie

Rotterdam - Niks geen tentoonstellingen! In het spectaculaire Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam mag je onder leiding van een gids heerlijk ronddwalen tussen alle kunstobjecten van museum Boijmans Van Beuningen die niet tentoongesteld worden. Van buiten weerspiegelt het glazen gebouw de skyline van Rotterdam. Binnen staan ruim 150.000 kunstvoorwerpen. Geschatte waarde van de hele collectie? 8 miljard euro. Kom je niet voor de kunst? Ook dan is het gebouw een bezoekje meer dan waard: het is spectaculair.

Fascinerend gebouw

Dankzij de ronde vorm en de grote ramen wordt Rotterdam in het gebouw weerspiegelt. Daarmee brengt het Depot de skyline van Rotterdam in de stad. Ook de weerspiegelende lucht is fraai. Op ieder moment van de dag ziet het gebouw er daardoor weer een beetje anders uit.

Klimaat

De temperatuur in het Depot is tussen de 18 en 20 graden en de luchtvochtigheid wordt precies op 52% gehouden om alle kunst optimal te kunnen bewaren. Het Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste openbare Kunstdepot ter wereld dat toegang geeft tot de gehele collectie.

Bijnamen

Zoals vaak in Rotterdam, heeft het Depot Boijmans Van Beuningen in het Museumpark inmiddels al verschillende bijnamen gekregen. In de volksmond wordt het nieuwe spiegelende gebouw al vaak De Pot of Bloempot genoemd. Wij vinden het net een ei, maar dan wel een hele bijzondere. Dankzij de glazen buitenkant is het Depot Boijmans Van Beuningen ongetwijfeld de droom van iedere glazenwasser.

Foto's Depot Boijmans Van Beuningen

Depot Boijmans Van Beuningen
Depot Boijmans Van Beuningen
De Skyline van Rotterdam weerspiegelt in het Depot
De Skyline van Rotterdam weerspiegelt in het Depot

Wat zeggen de bezoekers?

Adres en bezoekers informatie

Depot Boijmans Van Beuningen

Adres: Melkkoppad 15
Postcode en plaats: 3015 CR  Rotterdam
Provincie: Zuid-Holland
Web: Depot Boijmans Van Beuningen

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2,5 uur.


Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

08:12
Zonsopkomst
18:42
Zonsondergang
Wassende maan
Wassende maan

Rotterdam uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Rotterdam

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland