Terschelling Drenkelingenhuisje

Het strand is leuk in ieder jaargetijde

Het strand is leuk in ieder jaargetijde

Terschelling

Het afgelegen huisje op de Boschplaat

Terschelling - Ver achter het laatste strandpaviljoen bij Oosterend, op een eindeloze zandvlakte van Terschelling ligt nóg een huisje. Niet voor dorstige toeristen, maar voor uitgeputte schipbreukelingen. Het houten huisje staat op hoge palen in het zand en diende als beschutting voor drenkelingen. Tegenwoordig is het huisje op de Boschplaat vooral een doel voor stoere wandelaars. Je moet er namelijk wel wat voor over hebben om er te komen. Vanaf het laatste strandpaviljoen is het nog 7 kilometers lopen door het mulle zand. En weer terug. Maar de beloning van de tocht is groots: zon, zee, strand, prachtige natuur, en heel veel rust en ruimte.

De sjouw

Om aan te geven dat hulp nodig was, kon de drenkeling de "sjouw" hijsen aan de paal op het huisje, een soort opengewerkte bal.

In 2015 werd het huisje opgeknapt en zelf van de ondergang gered. Het staat nu dichter bij de duinen en is een mooie landmark om naar toe te lopen. Je vindt het Drenkelingenhuisje tussen Paal 23 en Paal 24.

Wat zeggen de bezoekers?

Adres en bezoekers informatie

Terschelling Drenkelingenhuisje

Adres: Voorbij Oosterend, tussen Paal 23 en Paal 24
Postcode en plaats: 8897  Terschelling
Provincie: Waddeneilanden

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1 uur.


Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

08:11
Zonsopkomst
18:35
Zonsondergang
Wassende maan
Wassende maan

Terschelling uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Terschelling

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland