Dijktempel Waddenzeedijk Marrum

De Dijktempel van Marrum, al van verre is het bouwwerk op de dijk te zien

Aan het Friese Wad

Marrum - Een tempel op de dijk. Dat maakt nieuwsgierig. Wat doet zoiets hier? Wie heeft het bedacht en het er neer gezet en wat is de functie van het bouwwerk? Is het een bedevaartsoord of wordt hier misschien Neptunus bezworen?

66 kilometer zeedijk

De plaquette onder de tempel schept duidelijkheid. Niks geen tempel! Tussen 1963 en 1993 is hier 66 kilometer dijk op deltahoogte gebracht. Ter afsluiting van het project is dit monument geplaatst en door de toenmalige commissaris van de Koningin dhr. Wiegel onthuld.

De Dijktempel van Marrum
De Dijktempel van Marrum

De 'tempel' bij Marrum is een deel van de dijk dat is opgetild op pilaren. Vandaar dat het dak bedekt is met gras. Ook de vorm van de pilaren is belangrijk, zij verwijzen naar de vrouw, breed in de heupen en smal in de schouders.

Deze eyecatcher is gemaakt door de in Akkrum kunstenaar Ids Willemsma, waarvan meer objecten in Friesland staan, zoals een groot metalen oog bij Spannenburg.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Osingaloane (Op de Waddenzeedijk)
Postcode en plaats: Marrum


Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1 uur.
Het monument staat op de Waddenzeedijk.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Dijktempel Waddenzeedijk Marrum - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
100%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
100%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
100%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Dijktempel Waddenzeedijk Marrum'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Dijktempel Waddenzeedijk Marrum


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE