Watersnoodmuseum

De Deltawerken in Zeeland

1-2-'53

Ouwerkerk - In de loop van de eeuwen is ons land vele malen getroffen door overstromingen waarbij delen van ons land onder water kwamen te staan en waarbij soms zelfs de kaart van ons land blijvend werd veranderd. Bekende stormvloeden zijn de Sint Elisabethsvloed, de Allerheiligenvloed en de Sint Ignatiusvloed, beter bekend als de Watersnoodramp van 1953.


(Tekst gaat hieronder verder)

De nacht van zaterdag 31 januari op zondag 1 februari 1953. Een combinatie van springvloed en een noordwesterstorm van orkaankracht beukt op de kust van Zeeland... De dijken kunnen het water niet tegenhouden en breken door. Zeeland wordt getroffen door een watersnoodramp van ongekende omvang.

Het watersnoodmuseum geeft een beeld van deze ramp, maar gaat ook in op de toekomst.

Het museum is gevestigd in enkele caissons, overgebleven bij de Deltawerken.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Weg van de Buitenlandse Pers 5
Postcode en plaats: 4305 RJ  Ouwerkerk

Web: Watersnoodmuseum
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Watersnoodmuseum - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Watersnoodmuseum


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE