250 gulden biljet vuurtoren

Vuurtoren uit het gulden tijdperk

Vuurtoren van 250 piek

Nieuw-Haamstede - Voor de invoering van de Euro in 2002 waren de Nederlandse bankbiljetten misschien wel de mooiste van de wereld. Naast 'het geeltje' (25 gulden), de Zonnebloem (50 gulden) en 'de Snip' (100 gulden) was het het paarse briefje van 250 gulden een opvallende verschijning. De 50 meter hoge vuurtoren die voor dit bankbiljet model stond, staat al sinds 1840 in Zeeland.

Klassieke vuurtoren

Om precies te zijn staat de opvallende vuurtoren op West-Schouwen, bij Haamstede. Het is een vuurtoren zoals die hoort te zijn. Een klassieke vuurtoren met een karakteristieke lichtkoepel en natuurlijk mooie rood-witte banen rondom de toren. Deze banen zijn aangebracht als waarschuwing voor laag overkomende vliegtuigen.

Leuke bankbiljet weetjes

  • Negenproef - De som van alle cijfers van het serienummer van Nederlandse bankbiljetten is deelbaar door negen
  • "Twee vaten heeft Iupijn, Hij schenkt nu zuer nu zoet" - Op het bankbiljet "Vondel I" uit 1966, staat in kleine lettertjes het begin van een zin uit de Poezy van Vondel uit 1650. Op het bankbiljet "Vondel II" uit 1973 staat het tweede deel van de zin
  • Gedichten - Op het tientje de IJsvogel, ontworpen door Jaap Drupsteen, staat een gedicht van Arie van den Berg. Op het biljet van 250 gulden, de Vuurtoren, staat een gedicht van J. Slauerhoff. Op het 1000 guldenbiljet de Kievit, staat een gedicht van Koos van Zomeren
  • Eurobruggen - Wist je dat in Spijkenisse alle bruggen van de Eurobankbiljetten zijn nagebouwd?


250 gulden biljet vuurtoren - Beoordeling door bezoekers
  • Precies zoals we een vuurtoren zouden tekenen. Jammer dat we zelf geen biljet van 250 gulden hebben, was een leuke selfie geweest!

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
100%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
100%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan '250 gulden biljet vuurtoren'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

250 gulden biljet vuurtoren

Adres: Vuurtoren 1
Postcode en plaats: Nieuw-Haamstede
Provincie: Zeeland

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 0,5 uur.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies