Millingerwaard

Millingerwaard

Op zoek naar bevers en konikpaarden

Millingen aan de Rijn - In de uiterwaarden van de Waal (die zich hier afsplitst van de Rijn) ligt natuurgebied de Millingerwaard. In het gebied leven bevers, grote kuddes Gallowayrunderen en Konikpaarden, reeëen en is het een populaire plek voor vogelspotters. Leuk ook is dat je hier mag struinen - dat betekent dat je ook buiten de gebaande paden kunt lopen.

Rivierduin en Woodhenge


Beversporen in de Millingerwaard
Door stroming en wind zijn langs de Waal metershoge rivierduinen ontstaan. Deze oeverwal groeit nog steeds. Het Millingerduin is inmiddels al 10 meter hoog.

Pal aan de rivier vind je ook Woodhenge. Deze duizenden jaren oude eiken zijn uit de Waal opgebaggerd en als symbool rechtop gezet in het landschap.


Strandje aan de Waal, bij het Millinger Theehuis

De Millingerwaard is een paradijs voor vogelaars
De Millingerwaard is een paradijs voor vogelaars


Konikpaard

Wilde dieren spotten

Eigenlijk kwamen we om bevers te spotten want beversporen zijn er in de Millingerwaard in overvloed. Helaas. Om de bever in levende lijve te zien moet je toch wel veel geduld en geluk hebben. Gelukkig zijn in de Millingerwaard ook andere wilde dieren te zien zoals het konikpaard. Deze Oost-Europese oerpaarden begrazen de uiterwaarden en zorgen voor afwisselende vegetatie.

Konikpaard kenmerken

  • Grootte - Vrij klein. Bijna zo groot als een pony
  • Gewicht - 400 - 450 kg
  • Leeftijd - wordt ca. 20 jaar
  • Eten en verzorging - Voornamelijk grassen. 's winters droog riet en bast van twijgen en ander hout. Koniks kunnen het hele jaar buiten blijven en hebben weinig verzorging nodig
  • Kuddegedrag - De leidhengst is de baas. Hij verdedigt de kudde tegen roofdieren en andere hengsten en houdt de groep bij elkaar. Bij de merries staat de oudste aan de top. Zij weet waar eten te vinden is. Hengsten worden na anderhalf jaar uit de groep gejaagd en kunnen nieuwe groepen vormen.


Millingerwaard - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
100%
Winter:
0%
Met wie? Samen
100%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Een bezoek is ongeveer 12000 stappen

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Millingerwaard'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Millingerwaard

Postcode en plaats: 6566 JD  Millingen aan de Rijn
Provincie: Gelderland

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 4 uur.
Let op: De Millingerwaard en de Millinger theetuin zijn het eenvoudigste te bereiken via het plaatsje Kekerdom (en niet via Millingen!).
Navigatie? Zoek op Kekerdom met Duffeltdijk als straatnaam.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies