Amersfoort

In het middelpunt van Nederland

Amersfoort - Stadspoorten, oude straatjes, pleinen en Mondriaan. Maar vooral een stad waar je lekker kunt winkelen, een terrasje pakken of ergens lekker uit eten of lunchen kunt gaan. Het is tevens de meest centrale stad van Nederland. Om te winkelen is er volop keus. Naast de bekende winkelketens zijn er ook enkele leuke winkelstraten met originele en onafhankelijke winkeltjes zoals de Krommestraat of bij het Mooierplein.

Koppelpoort

Via de historische Koppelpoort loop je zo het historische centrum van Amersfoort binnen. Het is de enige land- en waterpoort van ons land. Iets verderop liggen de muurhuizen - deze huizen heten zo omdat ze gebouwd zijn met de stenen van de voormalige stadsmuur, op dezelfde plaats waar deze muur ooit stond.

Mondriaan

Kortegracht 11

Amersfoort is de geboortestad van kunstenaar Piet Mondriaan. Hij werd geboren aan de Kortegracht in het centrum en stond later aan de wieg van kunstenaarsbeweging 'De Stijl'. In zijn geboortehuis is een museum waar je meer over de kunstenaar en zijn werk te weten komt. Ook volg je hem naar Parijs en later naar New York waar hij in 1944 overlijdt.
De meeste mensen kennen Mondriaan van zijn abstracte werken met gekleurde vlakken. Maar in zijn begintijd schilderde Mondriaan landschappen. De bomen in zijn werk werden steeds abstracter totdat de bekende vlakken ontstonden.

5 tips stedentrip Amersfoort

1
Geografisch middelpunt Nederland
De Onze Lieve Vrouwen-toren in Amersfoort is het geografische middelpunt van Nederland. Voor een mooi uitzicht kun je de bijna 100 meter 'Lange Jan' toren beklimmen.
Krankeledenstraat 30, 3811 BN Amersfoort
2
Koppelpoort
De Koppelpoort is de bekendste van de Amersfoortse stadspoorten.
Kleine Spui, 3811 BE Amersfoort
3
Kunsthal KAdE
In Kunsthal KAdE worden regelmatig nieuwe tentoonstellingen georganiseerd. Wel even van te voren kijken wat er op de agenda staat!
Eemplein 77, 3812 EA Amersfoort
4
Mondriaanhuis
Het geboortehuis van de bekendste inwoner van Amersfoort Piet Mondriaan. In zijn museum zijn exposities over de kunstenaar en zijn werk.
Kortegracht 11, 3811 KG Amersfoort
5
Dierenpark Amersfoort
De dierentuin van Amersfoort ligt aan de rand van de stad. Het is een groot dierenpark met meer dan 150 verschillende soorten dieren. Leuk voor jong en oud.
Barchman Wuytierslaan 224, 3819 AC Amersfoort

Adres en bezoekers informatie
Postcode en plaats: 3800  Amersfoort

Amersfoort is een middelgrote stad met circa 155.000 inwoners (vijftiende van Nederland). De stad is eenvoudig met de trein te bereiken.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Amersfoort - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Amersfoort


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE