Paleis Soestdijk. Versailles Lage Landen

Het Koninklijk Paleis Soestdijk in Baarn

Het Koninklijke Paleis in Baarn

Baarn - Decennia lang was het alleen maar mogelijk om het Koninklijk Paleis Soestdijk in Baarn vanachter het toegangshek te zien liggen. En altijd hield de marechaussee voor het paleis de hekken voor het publiek nauwgezet gesloten. Er was één jaarlijkse uitzondering: Koninginnedag.

Traditioneel defilé voor de koningin

Het Julianalaantje in de tuin van Soestdijk
Het Julianalaantje in de tuin van Soestdijk
Ten tijde van koningin Juliana werd jaarlijks op Koninginnedag het traditionele defilé voor het paleis gehouden en gingen de hekken open.

Sinds de troonopvolging door koningin Beatrix in 1980 woonden prinses Juliana en prins Bernhard op Paleis Soestdijk. Zowel de prinses als prins overleden in 2004. Begin 2007 werd het witte paleis voor het eerst voor publiek geopend. Aanvankelijk alleen voor de inwoners van Baarn, later voor iedereen.

Geschiedenis Paleis Soestdijk

Oorspronkelijk was het paleis het buitenverblijf van de Amsterdamse burgemeester Cornelis de Graeff. Toen het gebouw in 1674 in handen kwam van de Oranjes werden de beide vleugels aangebouwd.

Naald van Waterloo

Recht tegenover de ingang, aan de overkant van de weg, staat de Naald van Waterloo. Het 37 meter hoge monument is opgericht ter ere van prins Willem Frederik, de latere koning Willem II. De prins vocht in 1815 aan de zijde van de Engelsen mee tegen Napoleon bij de slag bij Waterloo. Tevens kreeg hij voor zijn steun het door de Fransen geconfisqueerde paleis.

Tip:

Tegen betaling is de fraaie tuin van het paleis te bezichtigen. Voor een rondleiding door het paleis is een wachtlijst waarvoor via de website van het paleis gereserveerd dient te worden.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Amsterdamsestraatweg 1
Postcode en plaats: 3744 AA  Baarn

Web: Paleis Soestdijk
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Paleis Soestdijk. Versailles Lage Landen - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Paleis Soestdijk. Versailles Lage Landen


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE