Artis

Artis in Amsterdam

De oudste dierentuin van Nederland

Amsterdam - Toen Natura Artis Magistra in 1838 werd geopend was het de eerste dierentuin van Nederland. Na bijna 2 eeuwen is Artis nog een unieke dierentuin. Het dierenrijk ligt aan de rand van het Amsterdamse centrum en is eenvoudig te bereiken. In Artis zijn ruim 900 verschillende diersoorten te zien. Van vogels tot vissen en van insect tot grote dieren van de Afrikaanse Savanne.

Behalve dieren is er in Artis ook ruimte voor planten, is er een Planetarium, een Geologisch Museum en een Zoƶlogisch Museum.

Micropia

Toont het onzichtbare

Micropia is het eerste microben dierentuin ter wereld en toont een intrigerende maar onzichtbare wereld. Schimmels, bacteriƫn, virussen en andere micro-organismen zijn normaal gesproken onzichtbaar, maar leven overal in, op en rond je lichaam.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Plantage Kerklaan 38-40
Postcode en plaats: 1018 CZ  Amsterdam

Telefoon: 0900 2784 796 (Toll)
Web: Artis.nl

Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 3,5 uur.
Artis ligt in het centrum van Amsterdam. De dierentuin beschikt over een eigen parkeerterrein, maar is ook goed bereikbaar per openbaar vervoer: de tram stopt vlakbij.
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek eerst contact op met Artis voor prijzen en beschikbaarheid.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Artis - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
100%
Winter:
0%
Met wie? Samen
100%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Artis'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Artis


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE