Wolfsdreuvik

Wolfsdreuvik, verscholen in het Smithuyserbos

Wolfsdreuvik, verscholen in het Smithuyserbos

Hilversum

De verscholen Wolfsheuvel in het Smithuyserbos

Hilversum - Diep verscholen in het Smithuyserbos ligt Wolfsdreuvik. Deze middeleeuws aandoende "wolfsheuvel" is een geheimzinnige plek aan de grens met provincie Utrecht. Door haar ligging is de plek relatief onbekend - zelfs bij oudere Hilversummers. Tijdens een boswandeling, loop je zomaar aan Wolfsdreuvik voorbij.

Jan Rebel

Het 40 hectare grote Smithuyserbos ligt ten zuiden van het Wasmeer bij Hilversum en is vernoemd naar Pieter Johannes Smithuysen, een Amsterdamse tabakshandelaar die het bos in 1838 aankocht. Honderd jaar later laat de nieuwe eigenaar, de Amsterdamse kunsthandelaar en directeur van het Museum Catharijneconvent Bouvy, in het bos een dagverblijf met uitkijktoren bouwen: Wolfsdreuvik, dat Wolfsheuvel betekent.

Wolfsdreuvik is gebouwd op een kleine heuvelrug en is ontworpen door architect Jan Rebel, ondermeer bekend van het Singer Museum in Laren. Anders dan dat je misschien van een Hilversums landhuis zou verwachten zijn de voorzieningen primitief. Wolfsdreuvik heeft geen elektriciteit en ook geen riolering.

Wolfsdreuvik foto's

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Wolfsdreuvik

Postcode en plaats: Hilversum
Regio: Het Gooi
Provincie: Noord-Holland
Email: info@smithuyserbos.nl
Web: smithuyserbos.nl

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 0,5 uur.
Wolfsdreuvik is slechts beperkt geopend voor bezoek. Het perceel is tegenwoordig verboden toegang en vanaf de wandelpaden is het gebouw amper te zien. Je loopt er zo aan voorbij! De meeste kans maak je tijdens een Open Monumentendag. Maar eigenlijk maakt het ook niet zoveel uit. Van binnen is er niet zoveel te zien. Vooral de omgeving is de moeite waard!

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Kijk op de kaart of gebruik dan de zoek functie op deze site.


05:28

21:58

Wassende halve maan

Hilversum uitstapjes in de buurt

  Leuke overnachtingen Hilversum

  hotspotholland.nl

  Leuke uitstapjes Nederland

  Cookies

  Wij plaatsen vookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken en af te stemmen op jouw voorkeuren. Door verder te gaan geef je aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners


  Privacy instellingen