Borkum dagje uit

Dagje Borkum vanaf Eemshaven

Borkum - Moin moin! klinkt het vrolijk als we van boord stappen. De veerboot is zojuist aangemeerd in Borkum, het meest Westelijke Waddeneiland van Duitsland. Vanuit de Eemshaven ten noorden van Delfzijl hebben we een heerlijk boottochtje gemaakt over het Wad. De overtocht vanuit de Eemshaven naar Borkum duurt slechts 50 minuten. Omdat er 's zomers meerdere keren per dag wordt gevaren, is het Waddeneiland een originele bestemming voor een dagtochtje naar Duitsland.

Dagtochtje Borkum

Een dagtochtje vanuit Nederland naar Borkum groeit steeds meer aan populariteit. Het is niet alleen leuk om een nieuwe plek te ontdekken, sinds in 2018 de treinverbinding Groningen - Roodeschool - Eemshaven tot stand is gekomen, is een dagtochtje naar de Duitse Wadden een stuk eenvoudiger geworden. Zoals gezegd duurt de overtocht Eemshaven – Borkum slechts circa 50 minuten. En met de sneldienst duurt de overtocht slechts 25 minuten. Maar eigenlijk maakt het niet uit hoelang de boottocht duurt. Zodra je de Eemshaven uit vaart, is je vakantie begonnen!

Alles hat ein Ende, nür die Würst hat zwei

Als we na een dagje spazieren op Borkum weer op de vaste wal in de Eemshaven staan, kunnen we alleen maar afsluiten met het Duitse spreekwoord Alles hat ein Ende, nür die Würst hat zwei: alles heeft een einde, alleen een worst heeft er twee... Aan alles komt een einde, helaas ook aan deze mooie zon, zee en stranddag.

Is Borkum leuk?

Is Borkum leuk? Dat hangt helemaal van je verwachtingspatroon af. Vergeleken met de Nederlandse Waddeneilanden is er veel beton en hoogbouw. Kom je daarentegen graag op de Wadden en ben je nieuwsgierig, dan kom je op Borkum volledig aan je trekken.

Wat zeggen de bezoekers?

Adres en bezoekers informatie

Borkum dagje uit

Postcode en plaats: Borkum
Provincie: Groningen , Duitsland
Web: borkumlijn.nl

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 8 uur.
Bij de boot in de Eemshaven is er een groot parkeerterrein. Adres: Borkumkade 1, 9979 XX Eemshaven.
Eenmaal aangekomen in Borkum, over het eiland loopt een 7 kilometer lange smalspoorlijn die de veerhaven met het plaatsje Borkum verbindt.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Zonsopkomst:
07:35

Zonsondergang:
19:10

Informatie over Borkum

Borkum uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Borkum

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland