Hoe bezoek je het Duitse Waddeneiland Borkum?

Het eiland Borkum. Welkom op het Duitse Wad

Vanuit Eemshaven een dagje naar het Duitse Wad

Borkum - Moin moin! klinkt het vrolijk als we van boord stappen. De veerboot is zojuist aangemeerd in Borkum, het meest Westelijke Waddeneiland van Duitsland. Vanuit de Eemshaven ten noorden van Delfzijl hebben we een heerlijk boottochtje gemaakt over het Wad. De overtocht vanuit de Eemshaven naar Borkum duurt slechts 50 minuten. Omdat er 's zomers meerdere keren per dag wordt gevaren, is het Waddeneiland een originele bestemming voor een dagtochtje naar Duitsland.

Een dagtochtje vanuit Nederland naar Borkum groeit steeds meer aan populariteit. Het is niet alleen leuk om een nieuwe plek te ontdekken, sinds in 2018 de treinverbinding Groningen - Roodeschool - Eemshaven tot stand gekomen is, is een dagtochtje naar de Duitse Wadden een stuk makkelijker geworden. Zoals gezegd duurt de overtocht Eemshaven – Borkum circa 50 minuten. En als de sneldienst vaart duurt de overtocht slechts 25 minuten. Maar eigenlijk maakt het niet uit hoelang de boottocht duurt. Zodra je de haven uitvaart, is je vakantie begonnen!

Alles hat ein Ende, nür die Würst hat zwei

Als we na een dagje spazieren op Borkum weer op de vaste wal in de Eemshaven staan, kunnen we alleen maar afsluiten met het Duitse spreekwoord Alles hat ein Ende, nür die Würst hat zwei: alles heeft een einde, alleen een worst heeft er twee... Aan alles komt een einde, helaas ook aan deze mooie zon, zee en stranddag.


Hoe bezoek je het Duitse Waddeneiland Borkum? - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Hoe bezoek je het Duitse Waddeneiland Borkum?

Postcode en plaats: Borkum
Provincie: Groningen , Duitsland

Web: borkumlijn.nl
Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 8 uur.
Bij de boot in de Eemshaven is er een groot parkeerterrein. Adres: Borkumkade 1, 9979 XX Eemshaven
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies