Poort Kaap Noord

De Noordkaap: Het noordelijkste plekje van ons vasteland

Hemelpoort op de Nederlandse Noordkaap

Eemshaven - Een wandeling naar het noordelijkste puntje van ons vasteland eindigt op de dijk van de Emmapolder, ten noorden van Uithuizermeeden. Het uiterste puntje -verder wandelen gaat echt niet tenzij je het Wad op gaat- wordt gemarkeerd door Poort Kaap Noord een eenzaam kunstwerk op de dijk. Want behalve een enkel schaap en een windmolen vind je hier aan de Noordkaap alleen maar leegte, lucht en water.

Eenzaam op de dijk: Hemelpoort

De Nederlandse Noordkaap in Groningen
Welkom op de Noordkaap
Het kunstwerk op de waddenzeedijk, 'De Hemelpoort' genaamd, is gemaakt door kunstenaar René de Boer uit het Groningse Usquert. De poort is van staal en is ca. 2,5 meter hoog.

Vanaf de dijk heb je een mooi vrij uitzicht over het water en de oneindige hemel boven het Wad.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Waddenzeedijk
Postcode en plaats: Eemshaven

Web: De Noordkaap in Noorwegen

Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1 uur.
Op de Waddenzeedijk. Ongeveer 10 km vanuit Uithuizermeeden. Je kunt er zowel lopend, als met de fiets of de auto komen. Bij het kunstwerk is een bankje om uit de rusten en om van het fraaie uitzicht op de Waddenzee te genieten.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Poort Kaap Noord - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
75%
Bewolkt:
25%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
25%
Zomer:
50%
Najaar:
25%
Winter:
0%
Met wie? Samen
50%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
50%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Poort Kaap Noord'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Poort Kaap Noord


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE