9999 XL: De allerlaatste postcode

  • 9999: De hoogste postcode

    9999: De hoogste postcode

    Stitswerd

Welkom in Stitswerd

Stitswerd - Ieder land heeft zo zijn eigen systeem voor postcodes. Nou ja, niet alle. Er zijn uitzonderingen. In Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Oceanië zijn nog een paar landen waar ze geen postcodes of zelfs helemaal geen adressen kennen. Zo beschikt, in een groot land als India, slechts 40% van de bevolking over een adres. En ook op de Zuidpool zul je geen postcode tegen komen. In de rest van de wereld variëren de postcodes tussen de 3 en 10 posities. Zou jij je huis uitkiezen op een mooie postcode? Zelf vinden wij de hoogste postcode van Nederland wel wat... Zeg nu zelf; wie wil niet op 9999 XL wonen? Maar ja, de enige manier om voor zo'n mooie postcode in aanmerking te komen, is door te verhuizen.

Aan de rand van de kaart

Aan de rand van de kaart, in het noorden van de provincie Groningen, ligt een plaatsje met de allerhoogste postcode van Nederland: het dorpje Stitswerd.

Stitswerd heeft zo'n 120 inwoners en ligt in de gemeente Eemsmond in Groningen. De Akkemaweg in het dorpje heeft de postcode 9999 XL en op de Knolweg gaat het nog verder. Hier ligt de ultieme postcode 9999 ZZ.

Overigens is 1000 AA de 'laagste' postcode van Nederland. Het is een rijtje postbussen op het hoofdpostkantoor van Amsterdam. De eerste echte straat met een postcode is De Ruijterkade achter het Centraal Station van Amsterdam. Deze heeft postcode 1011 AB.

Wat zeggen de bezoekers?

  • Afgelopen zomer hebben we hier gefietst. Mooie weidse omgeving en lekker rustig. Je waant je hier echt aan het einde van de wereld. En dat zegt wat als Emmenaar!


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

9999 XL: De allerlaatste postcode

Adres: Knolweg
Postcode en plaats: 9999 ZZ  Stitswerd
Provincie: Groningen


Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

Zonsopkomst:
08:34

Zonsondergang:
16:56