Zuiderduin

Zeilen op de Waddenzee

Onbewoond Waddeneiland

Rottum - "Ping! Welkom in Duitsland" zegt het welkomstberichtje op de telefoon. We hadden al een tijdje geen bereik meer in deze verre uithoek van de Waddenzee. Totdat de flats en het beton van Borkum aan de horizon verschenen. Het Duitse Waddeneiland lijkt dichtbij, maar schijn bedriegt. Duitsland is verder weg dan je denkt. Maar voordat we verder varen, genieten we eerst nog even van het uitzicht op het Nederlandse Zuiderduin, waar we welkom worden geheten door zeehonden en enorme wolken vogels die bij eb voedsel komen zoeken.


Zuiderduin. Dichterbij zullen we niet komen, helaas. Het gebied is verboden toegang. Wat opvalt zijn de enorme hoeveelheden vogels die hier bij laagwater komen zoeken naar voedsel

Eiland of zandbank?

Zuiderduin, ook wel Zuiderstrand of Zuiderduintjes genoemd, is te groen voor een zandbank, maar te laag voor een echt eiland. Echte duinen ontbreken. De begroeide zandplaat is cira 0,4 kmĀ² behoorde als kleinste onderdeel van Rottum oorspronkelijk bij Rottumeroog.
Mensen komen er niet. Vogels des te meer. Vaste bezoekers tijdens het broedseizoen zijn de aalscholver, lepelaar en kleine zilverreiger. Uiteraard doen zeehonden ook regelmatig het eiland aan.

Adres en bezoekers informatie
Postcode en plaats: Rottum
Provincie: Waddeneilanden


Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2 uur.
Helaas. De Zuiderduintjes zijn gesloten voor publiek.

Zuiderduin - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

Zuiderduin

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Alleen hotspots in de nabije omgeving worden getoond. Gebruik het hoofdmenu om alle hotspots te zien.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE