Zuiderduin

Zeilen op de Waddenzee

Zeilen op de Waddenzee

Rottum

Onbewoond Waddeneiland

Rottum - "Ping! Welkom in Duitsland" zegt het welkomstberichtje op de telefoon. We hadden al een tijdje geen bereik meer in deze verre uithoek van de Waddenzee. Totdat de flats en het beton van Borkum aan de horizon verschenen. Het Duitse Waddeneiland lijkt dichtbij, maar schijn bedriegt. Duitsland is verder weg dan je denkt. Maar voordat we verder varen, genieten we eerst nog even van het uitzicht op het Nederlandse Zuiderduin, waar we welkom worden geheten door zeehonden en enorme wolken vogels die bij eb voedsel komen zoeken.


Zuiderduin. Dichterbij zullen we niet komen, helaas. Het gebied is verboden toegang. Wat opvalt zijn de enorme hoeveelheden vogels die hier bij laagwater komen zoeken naar voedsel

Eiland of zandbank?

Zuiderduin, ook wel Zuiderstrand of Zuiderduintjes genoemd, is te groen voor een zandbank, maar te laag voor een echt eiland. Echte duinen ontbreken. De begroeide zandplaat is cira 0,4 km² behoorde als kleinste onderdeel van Rottum oorspronkelijk bij Rottumeroog.
Mensen komen er niet. Vogels des te meer. Vaste bezoekers tijdens het broedseizoen zijn de aalscholver, lepelaar en kleine zilverreiger. Uiteraard doen zeehonden ook regelmatig het eiland aan.

Wat zeggen de bezoekers?

Adres en bezoekers informatie

Zuiderduin

Postcode en plaats: Rottum
Provincie: Waddeneilanden

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2 uur.
Helaas. De Zuiderduintjes zijn gesloten voor publiek.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 4 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

08:34
Zon op
16:57
Zon onder
Laatste kwartier
Laatste kwartier

Rottum uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Rottum

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland