CoBrA museum - moderne kunst

Het Cobra museum in Amstelveen

Ik rotzooi maar een beetje aan

Amstelveen - "Ik rotzooi maar een beetje aan. Ik leg het er tegenwoordig flink dik op, ik smijt de verf er met kwasten en plamuurmessen en blote handen tegenaan. Ik gooi d'r soms hele potten tegelijk op" aldus een citaat van Karel Appel, een van de oprichters van CoBrA. Het geeft aan hoe spontaan en kleurrijk de kunstenaars te werk gingen.

CoBrA

De vaste collectie van het CoBrA Museum in Amstelveen bestaat (uiteraard) vooral uit moderne werken van de CoBrA beweging. Naast Karel Appel maakten ook bekende kunstenaars als Corneille en Constant deel uit van deze beweging die in 1948 ontstond in een café in Parijs.

Copenhague, Bruxelles en Amsterdam

De leden van de kunstbeweging kwamen met name uit Denemarken, België en Nederland. CoBrA is dan ook een samenvoeging van de eerste letters (in het Frans) van Copenhague, Bruxelles en Amsterdam.

Kenmerkend voor de stijl van de CoBrA beweging zijn de spontane en fantasievolle vormen en het vaak felle kleurgebruik door het gebruik van primaire kleuren.

Het CoBrA Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen huisvest een van de grootste CoBrA kunstcollecties van de wereld.


CoBrA museum - moderne kunst - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

CoBrA museum - moderne kunst

Adres: Sandbergplein 1
Postcode en plaats: 1181 ZX  Amstelveen
Provincie: Noord-Holland

Telefoon: +31 (0)20 5475050
Email: info@cobra-museum.nl
Web: CoBrA museum
Het Cobramuseum ligt pal naast het busstation en het stadshart van Amstelveen. Het stadshart is een groot overdekt winkelcentrum dat zeven dagen per week geopend is.

Amstelveen is prima te bereiken met zowel de tram, de sneltram en de bus vanuit Amsterdam en de Zuidtangent vanaf Haarlem of Schiphol.

Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met het museum voor openingstijden.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies