CoBrA museum - moderne kunst

Het Cobra museum in Amstelveen

Het Cobra museum in Amstelveen

Amstelveen

Ik rotzooi maar een beetje aan

Amstelveen - "Ik rotzooi maar een beetje aan. Ik leg het er tegenwoordig flink dik op, ik smijt de verf er met kwasten en plamuurmessen en blote handen tegenaan. Ik gooi d'r soms hele potten tegelijk op" aldus een citaat van Karel Appel, een van de oprichters van CoBrA. Het geeft aan hoe spontaan en kleurrijk de kunstenaars te werk gingen.

CoBrA

De vaste collectie van het CoBrA Museum in Amstelveen bestaat (uiteraard) vooral uit moderne werken van de CoBrA beweging. Naast Karel Appel maakten ook bekende kunstenaars als Corneille en Constant deel uit van deze beweging die in 1948 ontstond in een café in Parijs.

Copenhague, Bruxelles en Amsterdam

De leden van de kunstbeweging kwamen met name uit Denemarken, België en Nederland. CoBrA is dan ook een samenvoeging van de eerste letters (in het Frans) van Copenhague, Bruxelles en Amsterdam.

Kenmerkend voor de stijl van de CoBrA beweging zijn de spontane en fantasievolle vormen en het vaak felle kleurgebruik door het gebruik van primaire kleuren.

Het CoBrA Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen huisvest een van de grootste CoBrA kunstcollecties van de wereld.

Wat zeggen de bezoekers?

Adres en bezoekers informatie

CoBrA museum - moderne kunst

Adres: Sandbergplein 1
Postcode en plaats: 1181 ZX  Amstelveen
Provincie: Noord-Holland
Telefoon: +31 (0)20 5475050
Email: info@cobra-museum.nl
Web: CoBrA museum

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2 uur.
Het Cobramuseum ligt pal naast het busstation en het stadshart van Amstelveen. Het stadshart is een groot overdekt winkelcentrum dat zeven dagen per week geopend is.

Amstelveen is prima te bereiken met zowel de tram, de sneltram en de bus vanuit Amsterdam en de Zuidtangent vanaf Haarlem of Schiphol.

Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met het museum voor openingstijden.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 4 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

08:40
Zon op
16:23
Zon onder
Wassende halve maan
Wassende halve maan

Amstelveen uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Amstelveen

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland