De Meinweg

Genieten van de natuur in De Meinweg

Wandelen in Midden-Limburg

Herkenbosch - Het Meinweggebied is een uitgestrekt natuurgebied op de grens met Duitsland dat zich uitstekend leent voor een lekkere lange wandeling. Bijzonder zijn de hoogteverschillen; het zijn namelijk geen heuvels, maar ontstaan door breuken in de aardkorst. In 1992 vond hier de zwaarste aardbeving uit de Nederlandse geschiedenis plaats.

Roode beek

Behalve talrijke kleine dieren kun je in De Meinweg ook groter wild zien zoals herten en wilde zwijnen.
Door het gebied stromen twee beken waarvan de Roode beek het diepste en meest uitgesleten is. Langs de beek loopt een vlonderpad. De rode kleur van het water komt door het ijzer in de grond.

Bezoekerscentrum Nationaal Park

In Het Bezoekerscentrum De Meinweg vind je een uitgebreide presentatie over het Meinweggebied. Thema's in het bezoekerscentrum zijn ondermeer het ontstaan van De Meinweg, de natuur en de aardbeving van 1992.
Vanuit het bezoekerscentrum kun je prachtige wandelingen maken door dit unieke gebied op de grens met Duitsland.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Meinweg 2
Postcode en plaats: 6075 NA  Herkenbosch
Provincie: Limburg

Web: staatsbosbeheer.nl

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 4 uur.
Het bezoekerscentrum is een mooi begin/eindpunt voor je wandeling. De Meinweg ligt in Midden-Limburg, zo'n 10 km van Roermond. Zo kun je een wandeling mooi combineren met een terrasje in de stad of een paar uurtjes winkelen in de Outlet van Roermond.

De Meinweg - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

De Meinweg

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Alleen hotspots in de nabije omgeving worden getoond. Gebruik het hoofdmenu om alle hotspots te zien.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE