Roermond stedentrip

Koffie op het terras. Onze stedentrip in Roermond is begonnen!

Koffie op het terras. Onze stedentrip in Roermond is begonnen!

Roermond

Ontdek midden-Limburg

Roermond - Het is voorjaar als we op een vrijdag ochtend met een cappuccino op het terras zitten. Een heerlijk weekend Roermond ligt aan onze voeten. Op de menukaart zie ik asperges staan. We weten nu al wat we vanavond gaan eten! Maar voordat het zover is gaan we eerst uitgebreid de stad bekijken en winkelen. En voor morgen hebben we een lange wandeling in Nationaal Park De Meinweg op het programma staan... of zullen we een dagje de grens met Duitsland over? De grote steden als Düsseldorf liggen hier namelijk op rijafstand.

Winkelen in het Designer Outlet Roermond
Winkelen in het Designer Outlet Roermond

Winkelen Roermond

Het Designer Outlet Center ligt op loopafstand van het centrum van Roermond. Je vindt hier een breed aanbod van luxe-winkels met alle bekende merken. Ga je liever in Roermond zelf winkelen, dan kun je terecht op de Steenweg, de Heilige Geeststraat of de Varkensmarkt.

Het centrum van Roermond
Het centrum van Roermond

Pierre Cuypers

Pierre Cuypers is een van de bekendste architecten van Nederland. Zijn ontwerpen kom je overal tegen in ons land zoals bijvoorbeeld het Rijksmuseum en het Centraal Museum in Amsterdam, kasteel De Haar en vele kerken. Roermond is de geboortestad van Cuypers - de architect heeft hier zijn eigen museum.

Dagje Duitsland

Over de grens in Duitsland ligt het Ruhrgebied. De grote steden hier zijn aan elkaar gegroeid tot een grote agglomeratie. Grote winkelcentra als CentrO bij Oberhausen en het Limbecker Platz in Essen trekken ieder weekend veel dagjesmensen. Rond de Kerst zijn steden als Düsseldorf en Dortmund populair vanwege de gezellige Kerstmarkten.
Het bekende Movie Park Germany ligt in de omgeving van Oberhausen. Ook interessant is het industrieel erfgoed in het Ruhrgebied. Oude fabrieken zijn tegenwoordig toeristische attracties en hebben een bestemming gekregen als monument, museum, uitkijkpost of attractiepark.

Foto's Roermond stedentrip

Roermond stedentrip
Roermond stedentrip
Designer Outlet Roermond
Designer Outlet Roermond
Roermond
Roermond

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Roermond stedentrip

Postcode en plaats: 6040  Roermond
Provincie: Limburg

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 6 uur.


Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 4 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

08:26
Zon op
18:13
Zon onder
Laatste kwartier
Laatste kwartier

Roermond uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Roermond

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland