Roermond stedentrip

Koffie op het terras. Onze stedentrip in Roermond is begonnen!

Ontdek midden-Limburg

Roermond - Het is voorjaar als we op een vrijdag ochtend met een cappuccino op het terras zitten. Een heerlijk weekend Roermond ligt aan onze voeten. Op de menukaart zie ik asperges staan. We weten nu al wat we vanavond gaan eten! Maar voordat het zover is gaan we eerst uitgebreid de stad bekijken en winkelen. En voor morgen hebben we een lange wandeling in Nationaal Park De Meinweg op het programma staan... of zullen we een dagje de grens met Duitsland over? De grote steden als Düsseldorf liggen hier namelijk op rijafstand.

Winkelen in het Designer Outlet Roermond
Winkelen in het Designer Outlet Roermond

Winkelen Roermond

Het Designer Outlet Center ligt op loopafstand van het centrum van Roermond. Je vindt hier een breed aanbod van luxe-winkels met alle bekende merken. Ga je liever in Roermond zelf winkelen, dan kun je terecht op de Steenweg, de Heilige Geeststraat of de Varkensmarkt.

Het centrum van Roermond
Het centrum van Roermond

Pierre Cuypers

Pierre Cuypers is een van de bekendste architecten van Nederland. Zijn ontwerpen kom je overal tegen in ons land zoals bijvoorbeeld het Rijksmuseum en het Centraal Museum in Amsterdam, kasteel De Haar en vele kerken. Roermond is de geboortestad van Cuypers - de architect heeft hier zijn eigen museum.

Dagje Duitsland

Over de grens in Duitsland ligt het Ruhrgebied. De grote steden hier zijn aan elkaar gegroeid tot een grote agglomeratie. Grote winkelcentra als CentrO bij Oberhausen en het Limbecker Platz in Essen trekken ieder weekend veel dagjesmensen. Rond de Kerst zijn steden als Düsseldorf en Dortmund populair vanwege de gezellige Kerstmarkten.
Het bekende Movie Park Germany ligt in de omgeving van Oberhausen. Ook interessant is het industrieel erfgoed in het Ruhrgebied. Oude fabrieken zijn tegenwoordig toeristische attracties en hebben een bestemming gekregen als monument, museum, uitkijkpost of attractiepark.


Roermond stedentrip - Beoordeling door bezoekers
  • Roermond is een leuke uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving, maar als je na een uurtje wel klaar bent met shoppen is hier niet zoveel te doen (of ben ik verwend als randstedeling?).

  • Roermond is met ruim 50.000 inwoners een relatief kleine stad, maar dankzij het Designer Outlet Center, omliggende natuur en de nabijheid van de grote steden in het Ruhrgebied toch een interessante plek voor een stedentrip.

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
100%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
100%
Winter:
0%
Met wie? Samen
100%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Roermond stedentrip'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Roermond stedentrip

Postcode en plaats: 6040  Roermond
Provincie: Limburg

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 6 uur.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies