Mini stedentrip Dordrecht

Langs het water in Dordrecht

Historische stad bij de Biesbosch

Dordrecht - Kijk uit voor de ratten, hè roept het oude mannetje vanaf zijn scooter wanneer een paar toeristen een smal steegje aan de Voorstraat in willen stappen. De toeristen kijken verschrikt op, maar beginnen te lachen wanneer ze het vrolijke gezicht van de oude man zien. Gefopt!

Dordrecht is de oudste stad van Holland. Aan het Groothoofd heb je een geweldig uitzicht op het Drierivierenpunt waar maar liefst vier(!) rivieren samenkomen. Hoogste tijd om eens te onderzoeken of Dordrecht geschikt is als bestemming voor een korte stedentrip!

Doorwaadbare plaats

Thuredrech was ooit een kleine nederzetting bij een doorwaadbare plaats van een veenriviertje. 1000 jaar later is Dordrecht een middelgrote stad aan de samenloop van de Beneden Merwede, Noord en de Oude Maas. De stad heeft zo'n 118.000 inwonders. Dankzij haar rijke geschiedenis -in de Middeleeuwen was Dordt een van de zes grote steden van Holland- is het nu een aangename middelgrote stad waar je lekker kunt shoppen of rondslenteren door de eeuwenoude straatjes van het 'eiland van Dordrecht'.

Drierivierenpunt

Aan het Groothoofd heb je een fantastisch uitzicht op het Drierivierenpunt. Hier splitst de Beneden Merwede (rechts) zich in de Noord (tegenover) en de Oude Maas (links). Helaas onzichtbaar vanaf het Drierivierenpunt, maar rechts komt ook ook het Wantij op deze rivieren uit. Met 150.000 passerende schepen per jaar is dit het drukst bevaren knooppunt van Europa.

Een heel ander uitzicht heb je vanaf de Grote Kerk. Het beklimmen van de toren is met 269 treden even werk, maar als beloning krijg je een weids uitzicht over de stad met het Eiland van Dordrecht en de rivieren.
Adres: Lange Geldersekade 2

Shop 'til you drop

Lekker lang winkelen in Dordrecht

Dordrecht winkelen
Winkelen in Dordrecht
Fanatieke shoppers wisten het lang: de Voorstraat in Dordrecht is de laaaaangste winkelstraat van Nederland. Leuke wetenswaardigheid is dat schilder Vincent van Gogh nog een blauwe maandag in een kantoorboekhandel in deze straat heeft gewerkt. Dat was geen succes. Gelukkig ging het schilderen hem beter af!

Dordrecht weekendje weg
Weekendje weg Dordrecht

Dagje uit of weekendje weg?

Dordrecht is een prima bestemming voor een dagje winkelen en om te genieten op een terrasje aan het water. Voor een weekendje weg is er misschien wat weinig te doen; er zijn namelijk geen grote musea of attracties en het hotel aanbod is wat beperkt. Wel leuk is het om de snelle boot naar Rotterdam te pakken of om een extra dagje Biesbosch te doen.


Mini stedentrip Dordrecht - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
50%
Bewolkt:
50%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
50%
Zomer:
50%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
100%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Mini stedentrip Dordrecht'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Mini stedentrip Dordrecht

Postcode en plaats: Dordrecht
Provincie: Zuid-Holland

Dordrecht is goed per trein te bereiken. Het station ligt op loopafstand van het centrum.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies