Planetron Dwingeloo: genieten van de nacht

De maan boven Dwingeloo

Sterren kijken in Drenthe

Dwingeloo - Kometen die rakelings langs de aarde scheren, meteorieten, vallende sterren, planeten die eens in de zoveel tijd helder aan de hemel te zien zijn. Regelmatig gebeuren er bijzondere dingen aan de sterrenhemel. Om het allemaal goed te kunnen bekijken (en begrijpen) heb je een plaats nodig zonder veel lichtvervuiling, de grootste telescoop van Nederland én goede uitleg.

300 of 3000 sterren?

Met het blote oog zijn normaal gesproken zo'n 3000 sterren aan de hemel te zien. Dat wil zeggen wanneer je op een stille afgelegen plek bent zonder lichtvervuiling. Woon je in de stad dan heb je pech. Dan zie je in het beste geval slechts een paar honderd sterren aan de hemel schitteren.

Nacht boven Drenthe

In de uitgestrekte natuurgebieden van Drenthe is een donkere plek om sterren te kijken niet zo moeilijk te vinden. Moeilijker is het om wat je aan de hemel ziet ook te begrijpen. Wat zijn de Grote en de Kleine Beer? Waar staat de Poolster? Wanneer is het volle maan? Kan ik ook planeten zien? Hoever zijn de sterren van ons verwijderd?

Sterrenwacht

Voor alle antwoorden over ons sterrenstelsel kun je het beste naar een sterrenwacht gaan. Bijvoorbeeld het Planetron op de Dwingeloose heide. Hier worden regelmatig sterrenkijkavonden georganiseerd en op heldere wijze alles over ons heelal uitgelegd. Dankzij de projectiezaal wordt het geheel inzichtelijk gepresenteerd en kan er ook op bewolkte avonden naar de 'hemel' worden gekeken. De rondleiding voert langs de grootste telescoop van Nederland.


Planetron Dwingeloo: genieten van de nacht - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
0%
Regen:
100%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
0%
Winter:
100%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
100%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Planetron Dwingeloo: genieten van de nacht'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Planetron Dwingeloo: genieten van de nacht

Adres: Drift 11b
Postcode en plaats: 7991 AA  Dwingeloo
Provincie: Drenthe

Telefoon: +31 (0)521 59 35 35
Email: info@planetron.nl
Web: planetron.nl
Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2,5 uur.
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies