Planetron Dwingeloo: genieten van de nacht

De maan boven Dwingeloo

De maan boven Dwingeloo

Dwingeloo

Sterren kijken in Drenthe

Dwingeloo - Kometen die rakelings langs de aarde scheren, meteorieten, vallende sterren, planeten die eens in de zoveel tijd helder aan de hemel te zien zijn. Regelmatig gebeuren er bijzondere dingen aan de sterrenhemel. Om het allemaal goed te kunnen bekijken (en begrijpen) heb je een plaats nodig zonder veel lichtvervuiling, de grootste telescoop van Nederland én goede uitleg.

300 of 3000 sterren?

Met het blote oog zijn normaal gesproken zo'n 3000 sterren aan de hemel te zien. Dat wil zeggen wanneer je op een stille afgelegen plek bent zonder lichtvervuiling. Woon je in de stad dan heb je pech. Dan zie je in het beste geval slechts een paar honderd sterren aan de hemel schitteren.

Nacht boven Drenthe

In de uitgestrekte natuurgebieden van Drenthe is een donkere plek om sterren te kijken niet zo moeilijk te vinden. Moeilijker is het om wat je aan de hemel ziet ook te begrijpen. Wat zijn de Grote en de Kleine Beer? Waar staat de Poolster? Wanneer is het volle maan? Kan ik ook planeten zien? Hoever zijn de sterren van ons verwijderd?

Sterrenwacht

Voor alle antwoorden over ons sterrenstelsel kun je het beste naar een sterrenwacht gaan. Bijvoorbeeld het Planetron op de Dwingeloose heide. Hier worden regelmatig sterrenkijkavonden georganiseerd en op heldere wijze alles over ons heelal uitgelegd. Dankzij de projectiezaal wordt het geheel inzichtelijk gepresenteerd en kan er ook op bewolkte avonden naar de 'hemel' worden gekeken. De rondleiding voert langs de grootste telescoop van Nederland.

Foto's Planetron Dwingeloo: genieten van de nacht

Plantetron
Plantetron

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Planetron Dwingeloo: genieten van de nacht

Adres: Drift 11b
Postcode en plaats: 7991 AA  Dwingeloo
Provincie: Drenthe
Telefoon: +31 (0)521 59 35 35
Email: info@planetron.nl
Web: planetron.nl

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2,5 uur.
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

08:06
Zonsopkomst
18:33
Zonsondergang
Wassende maan
Wassende maan

Dwingeloo uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Dwingeloo

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland