De Groene Kathedraal

De Groene Kathedraal in het Kathedralenbos bij Almere

Kathedraal van Reims Almere

Almere - De Kathedraal van Reims. Maar dan in het bos bij Almere. In april 1987 werden hier 178 populieren geplant in de vorm van de beroemde Franse kathedraal. In de loop der jaren zijn de bomen uitgegroeid tot een "'echte" kathedraal op ware grootte. De keuze voor populieren is perfect, want als je aan de voet van het "gebouw" staat zie je met een beetje fantasie een écht gotisch bouwwerk voor je. Even verderop is nog een verrassing: een tweede kathedraal in het eikenbos.

Kopie van Reims op ware grote

Het bouwwerk is 150 meter lang en 70 meter breed en is een kopie op ware grootte van de kathedraal van Reims. In 1996 werd de Groene Kathedraal aangevuld met lijnen op de grond die de kruisribben van de gewelven symboliseren.

De Groene Kathedraal in Almere
De Groene Kathedraal in Almere. De lijnen op de grond vormen een afdruk van het dak

Hoogste punt Groene Kathedraal

Nadat de kerk zijn hoogste punt heeft bereikt -ergens in 2006- zal het 'gebouw' weer op natuurlijke wijze afsterven en verworden tot een ruïne. Om de vorm en de herinnering vast te houden werd een aantal jaren terug naast de Groene Kathedraal een 'contra-kathedraal' aangelegd.
Deze contra-kathedraal (ook op ware grootte) ligt even verderop en is een uitsparing in een aangelegd bos dat uit beuken en eiken bestaat. Nu lijkt deze kathedraal nog een 'gewone' open plek, maar zal uiteindelijk uitgroeien tot een krachtig silhouet voor de eeuwigheid.

De Groene Kathedraal is in 1978 bedacht door Marinus Boezem. Kijk eens op een luchtfoto om beide kathedralen te zien.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Tureluurweg
Postcode en plaats: 1349 CX  Almere


Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 0,5 uur.
De Groene Kathedraal is vrij toegankelijk voor publiek.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


De Groene Kathedraal - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
100%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
100%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
100%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'De Groene Kathedraal'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

De Groene Kathedraal


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE