Kasteel Almere

Kasteel Almere

Kasteel Almere

Almere

Een moderne kasteelruïne

Almere - Bij kasteelruïnes denk je aan lang vervlogen tijden. Aan ridders en jonkvrouwen, romantiek en veldslagen. Toch kent de moderne tijd ook z'n kasteelruïnes en nog wel op een heel onverwachte plaats.

72 miljoen euro

In februari 1999 werden in Almere de plannen onthuld voor de bouw van een heus kasteel. Kasteel Almere zou gebruikt gaan worden als trouwlocatie en conferentieoord. Het nieuwbouwkasteel zou tevens dienst doen als viersterren hotel, compleet met 2 kilometer lange oprijlaan, een kasteeltuin met waterpartijen, de grootste kruidentuin van Europa én een plek voor vleermuizen onder de kasteelbrug.

De kosten voor de bouw waren aanvankelijk geraamd op zo'n 36 miljoen euro. Latere ramingen kwamen uit op het dubbele: 72 miljoen euro.

De bouw van het kasteel ligt intussen al jaren lang stil. Nieuwe plannen kwamen niet van de grond en inmiddels is het gebouw een moderne kasteelruïne geworden. Alleen de vleermuizen hebben er hun huis gevonden.

Chateau Jemeppe in België

Het ontwerp van Kasteel Almere is gebaseerd op Chateau Jemeppe in de Belgische Ardennen. Dit kasteel heeft een robuuste en romantische uitstraling.
Chateau Jemeppe stamt uit de 13e eeuw, maar is door de eeuwen heen voortdurend uitgebouwd en aangepast aan de wensen van nieuwe bewoners. Zo stamt het spitse torendak uit de 19e eeuw. Het landgoed wordt tegenwoordig gebruikt als conferentieoord. Chateau Jemeppe ligt in de Belgische Ardennen bij het plaatsje Hargimont, tussen Bastogne en Namen.

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Kasteel Almere

Adres: Oude Waterlandse weg 27
Postcode en plaats: 1358 BT  Almere
Provincie: Flevoland
Web: Chateau Jemeppe in België

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 0,5 uur.
Kasteel Almere is vanuit de richting Lelystad vanaf de A6 te zien.
Neem op de A6 bij Almere afslag S102 (afrit 4, Almere Haven). Vanaf het kruispunt met de stoplichten volg je de B-weg naar het kasteel.
Het kasteel is niet toegankelijk voor publiek.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 4 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

08:32
Zon op
18:13
Zon onder
Laatste kwartier
Laatste kwartier

Almere uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Almere

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland