Kasteel Almere

Kasteel Almere

Een moderne kasteelruïne

Almere - Bij kasteelruïnes denk je aan lang vervlogen tijden. Aan ridders en jonkvrouwen, romantiek en veldslagen. Toch kent de moderne tijd ook z'n kasteelruïnes en nog wel op een heel onverwachte plaats.


(Tekst gaat hieronder verder)

72 miljoen euro

In februari 1999 werden in Almere de plannen onthuld voor de bouw van een heus kasteel. Kasteel Almere zou gebruikt gaan worden als trouwlocatie en conferentieoord. Het nieuwbouwkasteel zou tevens dienst doen als viersterren hotel, compleet met 2 kilometer lange oprijlaan, een kasteeltuin met waterpartijen, de grootste kruidentuin van Europa én een plek voor vleermuizen onder de kasteelbrug.

De kosten voor de bouw waren aanvankelijk geraamd op zo'n 36 miljoen euro. Latere ramingen kwamen uit op het dubbele: 72 miljoen euro.

De bouw van het kasteel ligt intussen al jaren lang stil. Nieuwe plannen kwamen niet van de grond en inmiddels is het gebouw een moderne kasteelruïne geworden. Alleen de vleermuizen hebben er hun huis gevonden.

Chateau Jemeppe in België

Het ontwerp van Kasteel Almere is gebaseerd op Chateau Jemeppe in de Belgische Ardennen. Dit kasteel heeft een robuuste en romantische uitstraling.
Chateau Jemeppe stamt uit de 13e eeuw, maar is door de eeuwen heen voortdurend uitgebouwd en aangepast aan de wensen van nieuwe bewoners. Zo stamt het spitse torendak uit de 19e eeuw. Het landgoed wordt tegenwoordig gebruikt als conferentieoord. Chateau Jemeppe ligt in de Belgische Ardennen bij het plaatsje Hargimont, tussen Bastogne en Namen.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Oude Waterlandse weg 27
Postcode en plaats: 1358 BT  Almere

Web: Chateau Jemeppe</a> in België
Kasteel Almere is vanuit de richting Lelystad vanaf de A6 te zien.
Neem op de A6 bij Almere afslag S102 (afrit 4, Almere Haven). Vanaf het kruispunt met de stoplichten volg je de B-weg naar het kasteel.
Het kasteel is niet toegankelijk voor publiek.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Kasteel Almere - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Kasteel Almere


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE