Naarden Vesting bezoeken

Stedentrip naar het oude vestingstadje Naarden

Naarden - Vestingstad Naarden heeft imposante dubbele stadswallen met vestinggracht, bastions en stadspoorten. Dankzij haar strategische ligging werd Naarden onderdeel van de Hollandse Waterlinie. De vesting met haar unieke vijfhoekige vorm is tot op vandaag nog steeds intact. Rond de Grote Kerk in het centrum van Naarden liggen leuke straatjes met mooie oude huizen. Naarden Vesting is een mooi charmant stadje.

Stadswandeling door Naarden

Over de stadswallen kun je een mooie wandeling maken rond de stad en een indruk krijgen van alle vestingwerken. Ook aan de overkant van de stadsgracht loopt een wandelpad rond de vesting.

Stadhuis Naarden

Het Stadhuis aan de Marktstraat 22 is een mooie start van een wandeling door Naarden-Vesting. In de zomer is het gebouw in het weekend opengesteld. In de hal staat een grote maquette die in één oogopslag een mooi overzicht geeft van het stadje.

Grote Kerk

Tegenover het Stadhuis staat de Grote Kerk in Naarden stamt uit 1479 en heeft een prachtig beschilderd tongewelf. Onder liefhebbers van klassieke muziek staat de kerk bekend om de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus-Passion dat met Pasen het lijdensverhaal van Christus vertelt.

Commenius

Commenius was een hervormer uit de 17e eeuw die pleitte voor onderwijs aan iedereen, voor zowel jongens als meisjes van alle standen. Zijn stambeeld staat aan de voet van de Grote Kerk. Ook is er een Commenius museum in Naarden.

Arsenaal

Het Arsenaal werd gebruikt voor het opslaan van wapens en munitie en ligt daarom aan de overkant van het water. Het oorspronkelijke gebouw stamt uit 1688. Na een brand in 1954 is het gebouw geheel herbouwd. Tegenwoordig is het Arsenaal het domein van binnenhuisarchitect Jan des Bouvrie.

Natuur rondom Naarden

In de omgeving van Naarden zijn volop mogelijkheden om te wandelen. Zo kun je wandelen rond het Naardermeer (een pittige 20 kilometer). Maar gelukkig biedt Het Gooi volop mogelijkheden om te fietsen en te wandelen. Oude bossen worden afgewisseld met mooie heidegebieden. En ook het plassengebied van Loosdrecht is vlakbij.

Naarden buiten de vesting

Als je bij station Naarden-Bussum de trein uitstapt ben je in Bussum. Vanaf hier is het nog een kleine 3 km fietsen of wandelen om in Naarden Vesting te komen. De bus pakken kan natuurlijk ook.

Foto's Naarden Vesting bezoeken

Verdedigingswerk in de wallen rond het stadje
Verdedigingswerk in de wallen rond het stadje
Toegangspoort tot Naarden Vesting
Toegangspoort tot Naarden Vesting
De Marktstraat in het historische centrum van Naarden Vesting
De Marktstraat in het historische centrum van Naarden Vesting
De zaterdagse markt in Naarden Vesting
De zaterdagse markt in Naarden Vesting
De vestingwallen van Naarden
De vestingwallen van Naarden
Rondje Naardermeer. Let op, tijdens de wandeling gaat een groot deel van het meer schuil achter rietkragen
Rondje Naardermeer. Let op, tijdens de wandeling gaat een groot deel van het meer schuil achter rietkragen
Comenius voor de Grote Kerk in Naarden
Comenius voor de Grote Kerk in Naarden
Het Arsenaal in Naarden Vesting
Het Arsenaal in Naarden Vesting

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Naarden Vesting bezoeken

Adres: Marktstraat 22
Postcode en plaats: 1411 AE  Naarden
Provincie: Noord-Holland

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2,5 uur.

Wandeling rond Naarden vesting

Je kunt een leuke wandeling maken over de wallen van Naarden. Wil je iets langer wandelen? Dan kun je ook het pad rondom de vesting nemen. Je hebt dan een mooi zicht op de fortificaties. Deze wandeling duurt ca. een uur. Heb je geen zin in lopen, dan is het ook mogelijk om een rondvaart te maken.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

Zonsopkomst:
08:21

Zonsondergang:
18:25

Vestingwoordenboek

Een paar woorden die je paraat moet hebben voor een bezoek aan een vestingstad:

Naarden uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Naarden

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland