Startpunt Pieterpad

Links alle Pieterbestemmingen. Rechts de laatste souvenirs voor Maastricht, gezien in Pieterburen aan het begin van het Pieterpad

De langste wandeltocht van Nederland

Pieterburen - De laatste souvenirs voor Maastricht staat met een grote knipoog op het bordje bij een souvenirwinkeltje in Pieterburen, noord Groningen. De stemming zit er meteen goed in en dat zal hard nodig zijn tijdens de 492 km lange wandeltocht naar de St. Pietersberg bij Maastricht in Zuid Limburg. Het Pieterpad is de langste wandeltocht van Nederland.

Startpunt aan het Wad

Pieterburen, aan de noord Groningse waddenkust, is niet alleen bekend van de zeehondenopvang, maar ook als beginpunt van het Pieterpad, het befaamde lange afstand wandelpad. De route loopt door de Nederlandse grensstreek, van noord naar zuid. Vanaf Pieterburen is het 'slechts' 492 kilometer lopen naar de eerstvolgende 'Pieter halte': de Sint Pietersberg in Limburg.

Uiteraard hoef je niet de gehele route in een keer af te leggen. Veel mensen kiezen er voor om de voettocht in etappes op te delen en de reis verspreid over verschillende vakanties en weekenden af te leggen.

Hoe lang is het Pieterpad?

Dankzij vrijwilligers wordt het Pieterpad steeds verder verbeterd. Door de bouw van nieuwe wegen of bedrijventerreinen, landeigenaren die de toegang over hun land verbieden of gewoon omdat er een mooiere route is gevonden, wordt het pad iedere 3 tot 5 jaar aangepast. De eerste route had een lengte van ca. 460 km. De vorige route had een lengte van 485 km en sinds 2010 is de route verder gegroeid tot 492 km. Wel zijn enkele plaatsen (Doetinchem, Roermond) afgevallen. Eén troost: de wandelroute is weer mooier geworden.


Startpunt Pieterpad - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
100%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
100%
Een bezoek is ongeveer 615000 stappen

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Startpunt Pieterpad'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Startpunt Pieterpad

Postcode en plaats: Pieterburen
Provincie: Groningen

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1 uur.
Het beroemde Pieterpad naar de St. Pietersberg in Zuid-Limburg, begint in Pieterburen in Noord-Groningen. De route loopt langs de Nederlands-Duitse grens en wordt gemarkeerd door rood-witte verfstrepen.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies