Startpunt Pieterpad

Links alle Pieterbestemmingen. Rechts de laatste souvenirs voor Maastricht, gezien in Pieterburen aan het begin van het Pieterpad

De langste wandeltocht van Nederland

Pieterburen - De laatste souvenirs voor Maastricht staat met een grote knipoog op het bordje bij een souvenirwinkeltje in Pieterburen, noord Groningen. De stemming zit er meteen goed in en dat zal hard nodig zijn tijdens de 492 km lange wandeltocht naar de St. Pietersberg bij Maastricht in Zuid Limburg. Het Pieterpad is de langste wandeltocht van Nederland.


(Tekst gaat hieronder verder)

Startpunt aan het Wad

Pieterburen, aan de noord Groningse waddenkust, is niet alleen bekend van de zeehondenopvang, maar ook als beginpunt van het Pieterpad, het befaamde lange afstand wandelpad. De route loopt door de Nederlandse grensstreek, van noord naar zuid. Vanaf Pieterburen is het 'slechts' 492 kilometer lopen naar de eerstvolgende 'Pieter halte': de Sint Pietersberg in Limburg.

Uiteraard hoef je niet de gehele route in een keer af te leggen. Veel mensen kiezen er voor om de voettocht in etappes op te delen en de reis verspreid over verschillende vakanties en weekenden af te leggen.

Hoe lang is het Pieterpad?

Dankzij vrijwilligers wordt het Pieterpad steeds verder verbeterd. Door de bouw van nieuwe wegen of bedrijventerreinen, landeigenaren die de toegang over hun land verbieden of gewoon omdat er een mooiere route is gevonden, wordt het pad iedere 3 tot 5 jaar aangepast. De eerste route had een lengte van ca. 460 km. De vorige route had een lengte van 485 km en sinds 2010 is de route verder gegroeid tot 492 km. Wel zijn enkele plaatsen (Doetinchem, Roermond) afgevallen. Eén troost: de wandelroute is weer mooier geworden.

Adres en bezoekers informatie
Postcode en plaats: Pieterburen


Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt 1 uur
Het beroemde Pieterpad naar de St. Pietersberg in Zuid-Limburg, begint in Pieterburen in Noord-Groningen. De route loopt langs de Nederlands-Duitse grens en wordt gemarkeerd door rood-witte verfstrepen.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Startpunt Pieterpad - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
100%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
100%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Startpunt Pieterpad'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Startpunt Pieterpad


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE