Startpunt Pieterpad

De langste wandeltocht van Nederland

Pieterburen - De laatste souvenirs voor Maastricht staat met een grote knipoog op het bordje bij een souvenirwinkeltje in Pieterburen, noord Groningen. De stemming zit er meteen goed in en dat zal hard nodig zijn tijdens de 492 km lange wandeltocht naar de St. Pietersberg bij Maastricht in Zuid Limburg. Het Pieterpad is de langste wandeltocht van Nederland.

Startpunt aan het Wad

Pieterburen, aan de noord Groningse waddenkust, is niet alleen bekend van de zeehondenopvang, maar ook als beginpunt van het Pieterpad, het befaamde lange afstand wandelpad. De route loopt door de Nederlandse grensstreek, van noord naar zuid. Vanaf Pieterburen is het 'slechts' 492 kilometer lopen naar de eerstvolgende 'Pieter halte': de Sint Pietersberg in Limburg.

Uiteraard hoef je niet de gehele route in een keer af te leggen. Veel mensen kiezen er voor om de voettocht in etappes op te delen en de reis verspreid over verschillende vakanties en weekenden af te leggen.

Hoe lang is het Pieterpad?

Dankzij vrijwilligers wordt het Pieterpad steeds verder verbeterd. Door de bouw van nieuwe wegen of bedrijventerreinen, landeigenaren die de toegang over hun land verbieden of gewoon omdat er een mooiere route is gevonden, wordt het pad iedere 3 tot 5 jaar aangepast. De eerste route had een lengte van ca. 460 km. De vorige route had een lengte van 485 km en sinds 2010 is de route verder gegroeid tot 492 km. Wel zijn enkele plaatsen (Doetinchem, Roermond) afgevallen. Eén troost: de wandelroute is weer mooier geworden.

De gele punaises geven de globale route van het Pieterpad anno 2010 weer.

NB: Deze kaart geldt alleen als globale referentie voor de plaatsen van doorkomst. De punten op de kaart geven niet de wandelpaden en de preciese doorgangspunten door de plaatsen weer.

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Startpunt Pieterpad

Postcode en plaats: Pieterburen
Provincie: Groningen

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1 uur.
Het beroemde Pieterpad naar de St. Pietersberg in Zuid-Limburg, begint in Pieterburen in Noord-Groningen. De route loopt langs de Nederlands-Duitse grens en wordt gemarkeerd door rood-witte verfstrepen.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Zonsopkomst:
06:07
Zonsondergang:
21:12

Pieterburen uitstapjes omgeving

Leuke overnachtingen

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland