Zeehondencentrum Pieterburen

Zeehondencentrum Pieterburen

Leer zwemmen in 6 uur

Pieterburen - De Waddenzee is het leefgebied voor de gewone en de grijze zeehond. De zee levert niet alleen het voedsel voor de zeehonden, maar is ook een rustplaats doordat zandplaten tijdens eb droogvallen. Ook de jongen worden op de zandplaten geboren en gezoogd. Een pasgeboren jong moet binnen maximaal 6 uur kunnen zwemmen omdat dan de zandbank weer onderstroomt.

Zeehondencreche Lenie 't Hart in Pieterburen
Zeehondencreche Lenie 't Hart in Pieterburen
Foto rechts: Netten in zee zijn een groot probleem voor de zeehonden omdat ze er verstrikt in kunnen raken. Bij het losworstelen raakt het dier vaak alleen maar verder verstrikt met verschrikkelijke snijwonden als gevolg. Deze netten zijn bij een actie opgehaald.

Zeehondencreche Lenie 't Hart in Pieterburen
Zeehondencreche Lenie 't Hart in Pieterburen
Herstellende zeehonden in de Zeehondencrèche

Vervuiling als grootste vijand

De grootste vijand voor de zeehond is de vervuiling die door scheepslozingen en via de grote rivieren en de Noordzee uiteindelijk in de Waddenzee terecht komt. Ook zwerfvuil is een probleem. De dieren kunnen zich verslikken in vishaken of verstrikt raken in visnetten.

De Zeehondencrèche in Pieterburen vangt huilers en zieke zeehonden op. Als de dieren weer fit zijn, worden ze weer in de zee uitgezet, op de plaats waar ze gevonden zijn.
In de crèche kun je de opgevangen zeehonden bekijken en in het bezoekerscentrum leer je meer over deze dieren. De zeehonden opvang in Pieterburen is ook hét centrum in de wereld voor wetenschapppelijk onderzoek naar de zeehond.

Adopteer een zeehond

De opvang van de zieke zeehonden gaat 24 uur per dag door en kost veel geld. Er zijn verschillende manieren om de Zeehondencrèche te steunen. Bijvoorbeeld door een donatie of door het adopteren van een zeehond waarbij je zelf een naam mag bedenken voor de geadopteerde zeehond.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Hoofdstraat 94a
Postcode en plaats: 9968 AG  Pieterburen
Provincie: Groningen

Web: zeehondencentrum.nl

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2,5 uur.
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.

Zeehondencentrum Pieterburen - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
0%
Regen:
100%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
100%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
100%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Zeehondencentrum Pieterburen'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Zeehondencentrum Pieterburen

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Alleen hotspots in de nabije omgeving worden getoond. Gebruik het hoofdmenu om alle hotspots te zien.

Pieterburen uitstapjes omgeving
Startpunt Pieterpad
9999 XL: De allerlaatste postcode
Spookdorp in het Lauwersmeergebied
Simonszand
De scheve toren van Bedum
Rottumerplaat
Zuiderduin
Rottumeroog

Het verschil

Het verschil tussen mannetjes en vrouwtjes is bij de gewone zeehond moeilijk te zien. De dieren worden maximaal 1,8 meter lang. Bij grijze zeehonden zijn de verschillen duidelijker: de mannetjes zijn forser. Ze kunnen wel 2,5 meter lang worden en wegen dan tot 350 kilo. Dat is twee keer zo veel als de vrouwtjes.
Omdat de grijze zeehond groter is dan de gewone, is het kruipspoor dan ook veel breder dan die van de gewone zeehond.
Overnachten

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE