Wachten op hoog water

Wachten op hoog water op de dijk bij Holwerd

Wachten op hoog water op de dijk bij Holwerd

Holwerd

Reuzebeelden op de dijk van Holwerd

Holwerd - Op de dijk van Holwerd staan twee reusachtig grote vrouwen richting de Waddenzee te staren. De ene dun, de ander voluptueus. Beide dames kijken uit over mooie luchten, groene kwelders en de altijd veranderende Waddenzee. En op de aankomende en vertrekkende reizigers naar Ameland in de verte. Ze staan er bij mooi weer, maar ook bij storm. De twee vrouwen op de dijk bij Holwerd wachten maar op één ding en dat is: hoog water.

De twee reuzinnen van Holwerd

De beide vrouwen zijn van metaal. En ze zijn groot - wel vijf meter hoog. Als je je uitrekt kun je net hun uitgestoken hand aanraken. De standbeelden van beide vrouwen zijn gemaakt door de Friese kunstenaar Jan Ketelaar. "Sense of Place: Wachten op hoog water" is al van verre af te zien.

Wachten op hoog water foto's

Wachten op hoog water
Wachten op hoog water
Wachten op hoog water
Wachten op hoog water

Wat zeggen de bezoekers?

Adres en bezoekers informatie

Wachten op hoog water

Adres: Nieuwe Zeedijk
Postcode en plaats: 9151 AE  Holwerd
Provincie: Friesland

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 0,5 uur.
De beelden zijn eenvoudig te vinden. Rij vanuit Holwerd naar de steiger van de veerboot naar Ameland. De beelden staan op de plek waar de weg naar de veerboot de zeedijk kruist.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 4 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

08:36
Zon op
17:01
Zon onder
Laatste kwartier
Laatste kwartier

Holwerd uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Holwerd

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland