Euromast

De Euromast in Rotterdam vanaf de Maas

Uitzicht vanuit de wolken

Rotterdam - Lange tijd was de Euromast in Rotterdam de hoogste toren van Nederland. Ondanks een tussentijdse verhoging in 1970, van 107 naar 185 meter, is de toren door de jaren heen ingehaald door andere prestigieuze gebouwen. Maar, hoogste toren of niet, wat voor altijd blijft is het fantastische uitzicht over Rotterdam.

Floriade Rotterdam

De Euromast is gebouwd ter gelegenheid van de Floriade van 1960. Met de lift ga je in 30 seconden naar een hoogte van 100 meter. Vanaf het uitkijkplatform heb je een grandioos uitzicht over de stad en de havens. Wil je verder omhoog dan kun je met een andere lift naar de top. Bij helder weer zou je zelfs Antwerpen moeten kunnen zien liggen.

Trappenloop

Om boven te komen is er gelukkig de lift. Want om 589 treden in een betonnen koker omhoog te klimmen is wel wat veel voor een kopje koffie in het panorama café. Echter, soms wordt de trap gebruikt voor de Trappenloop, waarbij de deelnemers zo snel mogelijk naar boven moeten rennen. Het record staat op 1 minuut 47.

Behalve het fenomenale uitzicht is er op de Euromast nog veel meer te doen...

Euromast abseilen
Euromast abseilen

185 meter

Genieten van het fenomenale uitzicht. Mensen met lef en stalen zenuwen kunnen abseilen vanaf de toren of 'tokkelen'; met 100 km per uur naar beneden glijden. Je bent dan sneller dan de lift beneden.

112 meter

Op 112 meter bevinden zich 2 luxe suites. Je hebt 's nachts niet alleen uitzicht op de sterren, maar ook over alle twinkelende lichtjes van de stad.

96 meter

Dineren of wat drinken met uitzicht. Het restaurant is op 96 meter hoogte.

Euromast uitzicht
Uitzicht over Rotterdam vanaf de Euromast. En kom je over een paar jaar terug, dan weet je dat de skyline er al weer helemaal anders uit ziet


Euromast - Beoordeling door bezoekers
  • Het hoogste restaurant van Nederland staat inmiddels in Den Haag, The Penthouse in de Haagse Toren op 135m (42e verdieping!)

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
100%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
100%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Euromast'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Euromast

Adres: Parkhaven 20
Postcode en plaats: 3016 GM  Rotterdam
Provincie: Zuid-Holland

Telefoon: +31 (0)10 436 48 11
Email: info@euromast.nl
Web: euromast.nl
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies