De slechtse stedentrip

Den Helder. Ook zo'n leuke bestemming voor een stedentrip?

Waar moet je niet heen voor een weekendje weg?

Delfzijl - Internationale stad aan het water. Werelderfgoed op een steenworp afstand. Stadsstrand aan zee. Goede treinverbinding, Lage prijzen. Historie die terug gaat tot de middeleeuwen en misschien wel tot de prehistorie. Vijfde havenstad van Nederland met internationaal bedrijven als Google binnen de gemeentegrens... Klinkt goed toch? Maar wil je hier wel op stedentrip?

Stedenreis Delfzijl

Om maar met de deur in huis te vallen: de plaats waar het hier boven over gaat ligt aan het einde van de wereld. Duitsland ligt hemelsbreed vlakbij, maar door de Eems ook ver weg. Het hunebed staat in een museum dat er uit ziet als een loods. Het strand is een blubberig stukje zand onderaan de dijk...

Op het eerste gezicht heeft Delfzijl goede papieren. Maar wil je hier wel op stedenreis? Wij probeerden het een dagje uit.

Bij aankomst met de trein loop je zo het centrum in. De plaatselijke winkelstraat heb je zo gezien. Gelukkig is de plaatselijke koffie prima en de mensen aardig. Na nog een kort museum bezoekje, zoeken we ons hotel op. Het hotel ligt net over de dijk en staat als een soort boorplatform boven het water.
Bij het ontbijt bedenken wat we die dag gaan doen. We willen iets in de buurt gaan doen. Gelukkig is het mooi weer dus besluiten we een dijkwandeling langs het water te maken. Met boterhammetjes op de dijk en een wandeling terug besluiten we onze stedentrip... Beste inwoners van Delfzijl, hebben jullie nog tips voor ons?


Wat maakt een stad geschikt voor een stedentrip?

Of je nu in Delfzijl bent of in een andere stad, veel binnensteden lijken ernstig op elkaar. Dezelfde klinkers en de zelfde winkels. Een goede stad voor een stedentrip onderscheid zich dan ook door een historische binnenstad, afwisselende en onverwachte winkeltjes en horeca, verrassende musea en bij de kleinere steden een mooie omgeving.

Andere steden op onze blacklist zijn:
- Tilburg
- Enschede
- Lelystad
- Vlissingen
- Den Helder

Mist er een plaats of hebben we ongelijk? Laat het ons weten in de comments.

Adres en bezoekers informatie
Postcode en plaats: Delfzijl


Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1 uur.


De slechtse stedentrip - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

De slechtse stedentrip

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Alleen hotspots in de nabije omgeving worden getoond. Gebruik het hoofdmenu om alle hotspots te zien.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE