Zeehondenkijkwand

Zeehonden aan het zonnebaden

Punt van Reide in Groningen

Termunten - De Punt van Reide, een landtong in de Dollard, is een mooie plek om zeehonden te spotten vanaf de vaste wal. Op sommige dagen liggen de dieren hier vlak achter de dijk van de zon te genieten en krijgen de pups zwemles van hun moeder.

10% = 80%

Wist je dat tien procent van de mannetjes zorgen voor tachtig procent van het nageslacht? Om te voorkomen dat de zeehonden gestoord worden, plaatst het Groninger Landschap hier in de zomer een zeehondenkijkwand. In het najaar wordt deze weer verwijderd, om schade door storm te voorkomen.

Beste tijd om zeehonden te zien?

De beste tijd om de zeehonden te zien is tijdens hoog water (check de getijdentabel via de link hieronder), wanneer de moeders met hun pups onder aan de dijk liggen te zonnen of eten aan het zoeken zijn.
Behalve zeehonden kun je bij het Punt van Reide bij Termunten ook goed vogels kijken.

De lente begint in de herfst

Door zijn dikke pels kan de grijze zeehond prima tegen de kou. De meeste pups worden eind november, begin december geboren, bij voorkeur op een afgelegen strand. De pups hebben een witte vacht waardoor ze in de winter minder opvallen.

Zeehond kenmerken

  • Gewicht - Een gewone zeehond weegt ca. 130 kg. Een vrouwtje ca. 100 kg. De grijze zeehond is veel zwaarder en weegt ca. 350 kg, en eenvrouwtje ca. 220 kg
  • Grootte - 150 - 190 cm voor een gewone mannetjes zeehond. Een vrouwtje 130 cm. Een grijze zeehond is 200 - 250 cm. Een vrouwtjes grijze zeehond is ca. 200 cm
  • Leeftijd - In het wild kan een zeehond 20 tot 30 jaar worden
  • Voedsel - Een paar kilo vis per dag
  • Woonplaats - De zeehond houdt van een zandbank die ook bij hoogwater droog blijft. Waddenzee, maar soms ook de Noordzee kust


Zeehondenkijkwand - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
100%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
67%
Najaar:
33%
Winter:
0%
Met wie? Samen
67%
Met kleine kinderen
33%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Zeehondenkijkwand'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Zeehondenkijkwand

Adres: Dallingeweersterweg 30
Postcode en plaats: 9947 TB  Termunten
Provincie: Groningen

Web: Getijdentabel
Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2 uur.
De Punt van Reide is niet vrij toegankelijk, maar vanaf de dijk heb je een goed uitzicht. Dankzij de kijkwand worden de dieren niet verstoord. Dus verrekijker en telelens mee!
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies