Vogelkijkhut De Kiekkaaste

Vogelkijkhut De Kiekkaaste aan de Dollard bij Nieuw Statenzijl

Vogels spotten in de Dollard

Nieuw Statenzijl - Op de grens van de kaart, in het uiterste noordoosten van Nederland, ligt Vogelkijkhut Kiekkaaste. De vijf meter hoge kijkhut ligt buitengaats, achter de dijk in de rietlanden van de Dollard. De Wadden en het getijde trekken verschillende unieke vogelsoorten aan. Zo kun je hier de zeldzame Grauwe Kiekendief zien, maar ook strandlopers en andere vogels. Ook maak je kans om zeehonden en bruinvissen spotten.

Achter de dijk

Vogelkijkhut De Kiekkaaste ligt vlakbij de sluizen van Nieuwe Statenzijl, op de grens met Duitsland. Het was de eerste buitendijkse kijkhut van Nederland. De hut biedt een prachtig uitzicht over de Dollard. De Kiekkaaste ligt buitendijks en is bereikbaar via het Marcelluspad, een lang vlonderpad, dat door de kwelder loopt.

Vogelkijkhut De Kiekkaaste heeft ook zelf bewoners
Vogelkijkhut De Kiekkaaste heeft ook zelf bewoners

Roofvogel omgeving Nieuw Statenzijl
Roofvogel omgeving Nieuw Statenzijl. Wie de vogel herkent mag het zeggen

Bloeiende koolzaadvelden in mei, Noord-Groningen
Landschap onderweg: bloeiende koolzaadvelden in mei, Noord-Groningen

Grenspaal -1

Voor grenspaalwandelaars is het aardig om te weten dat bij Nieuw Statenzijl grenspaal -1 (!) staat.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Marcelluspad
Postcode en plaats: 9688 TN  Nieuw Statenzijl
Provincie: Groningen


Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1,5 uur.
De Vogelkijkhut is het gehele jaar open, maar is minder geschikt om te bezoeken tijdens harde wind en/of extreem hoogwater. Je bereikt de hut via het planken Marcelluspad vanaf het sluizencomplex van Nieuw Statenzijl op de grens met Duitsland.
Navigatie: Nieuw Statenzijl 2, Drieborg.

Vogelkijkhut De Kiekkaaste - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

Vogelkijkhut De Kiekkaaste

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Alleen hotspots in de nabije omgeving worden getoond. Gebruik het hoofdmenu om alle hotspots te zien.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE