Hunebedcentrum Drenthe

Hunebed in Drenthe

Megalitische monumenten uit de prehistorie

Borger - Threant is de oorspronkelijke naam voor Drenthe. De naam wordt voor het eerst genoemd in een oorkonde uit 820 en verwijst naar de drie gebieden waaruit het Drents plateau bestond: het Zuidenveld, Noorderveld en het Westenveld. De hunebedden in Drenthe zijn echter al veel ouder; ze zijn naar schatting zo'n 5500 jaar oud. Nederland telt meer dan 50 hunebedden. Ze liggen vrijwel allemaal in Drenthe.


(Tekst gaat hieronder verder)

Hunebedcentrum Borger

Wil je meer te weten komen over hunebedden en hoe de mensen 5500 jaar geleden leefden, bezoek dan het Hunebedcentrum in het Drentse Borger. Een leuk, speels en leerzaam museum. Wist je bijvoorbeeld dat ook in het buitenland hunebedden te vinden zijn, tot aan Jordaniƫ aan toe? Maar ondanks alle informatie blijf je toch met veel vragen zitten die waarschijnlijk nooit beantwoord zullen worden. Behalve potten, gereedschappen en de hunebedden is er weining overgebleven uit deze lang vervlogen tijd.

Grootste hunebed van Nederland

In de omgeving van het Hunebedcentrum vind je overigens maar liefst 11 hunebedden, waaronder naast het museum nummer "D27", met 22,5 meter lengte het grootste hunebed van Nederland.

De woonplaatsen en hunebedden uit die tijd werden voornamelijk op de rand van de Hondsrug gebouwd. De hoge zandgronden gaven bescherming tegen het water en de laaggelegen veengebieden waren goede jachtgebieden.

Hunebedden Highway

De meeste hunebedden van ons land liggen langs de Hunebedden Highway. Deze route loopt dwars door Drenthe, van Zuidlaren via Borger naar Emmen. Leuk om te zien, maar pas op voor een overdosis hunebedden. Voordat je het weet heb je last van hunebedden-moeheid!

Adres en bezoekers informatie
Adres: Bronnegerstraat 12
Postcode en plaats: 9531 TG  Borger

Telefoon: +31 (0)599 236374
Email: info@hunebedcentrum.nl
Web: hunebedcentrum.nl

Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt 1,5 uur
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Hunebedcentrum Drenthe - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
100%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
100%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
100%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Hunebedcentrum Drenthe'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Hunebedcentrum Drenthe


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE