Rietveld Schröder huis Utrecht

Het Rietveld Schröder huis in Utrecht

De Stijl in Utrecht

Utrecht - Ontwerper Gerrit Rietveld bouwde in 1924 een huis voor Truus Schröder-Schräder. Het bouwterrein lag aan de toenmalige stadsrand van Utrecht en keek uit over de polder. Het huis is gebouwd volgens de ideeën van kunstenaarsbeweging De Stijl, waartoe Rietveld behoorde. Opvallend is het gebruik van de primaire kleuren rood, geel en blauw, in combinatie met wit, grijs en zwart. Verrassend zijn de overgangen van binnen naar buiten, de meubels en inrichting.

Het eerste én tevens een van zijn bekendste ontwerpen

Het Rietveld Schröder huis is het eerste huis dat Rietveld heeft ontworpen en het is meteen ook een van zijn bekendste ontwerpen geworden. Enkele jaren later bouwde Rietveld ook een rij woningen aan de Erasmuslaan.
Tegeltjes onder viaduct Tegeltjes onder viaduct
De tegeltjes onder het nabijgelegen viaduct. Het is duidelijk dat de inspiratie bij Rietveld vandaan komt

Truus Schröder

Truus Schröder woonde tot haar dood in 1985 in het huis. Sinds 2000 staat het pand met haar abstracte ontwerp als monument op de werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties.

De Stijl

Gerrit Rietveld maakte deel uit van de in 1917 opgerichte kunstbeweging De Stijl (met ondermeer Piet Mondriaan). Rietveld leefde van 1888 tot 1946 en woonde en werkte zijn hele leven in Utrecht.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Prins Hendriklaan 50
Postcode en plaats: 3583 EP  Utrecht

Web: Het Rietveld Schroderhuis
Het Rietveld Schröder huis is beperkt te bezoeken.
Reserveren via het Centraal Museum verplicht.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Rietveld Schröder huis Utrecht - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
100%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
50%
Najaar:
0%
Winter:
50%
Met wie? Samen
50%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
50%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Rietveld Schröder huis Utrecht'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Rietveld Schröder huis Utrecht


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE