Het uiterste oosten van Nederland

Bad Nieuweschans is het meest oostelijke puntje van Nederland (Foto: Spoorboekje)

Het meest oostelijke puntje van Nederland. Immer gerade aus!

Bad Nieuweschans - Immer gerade aus over de A7 richting Mercedië en je komt vanzelf langs het meest oostelijke puntje van Nederland... Maar let op: rustig rijden en goed opletten, want voordat je het weet ben je deze uiterste uithoek van Nederland gepasseerd!

De laatste halte voor de grens

In een kleine 45 minuten reis je met de trein van Groningen naar Bad Nieuweschans, de laatste halte voor de grens en het meest oostelijke puntje van ons nationale spoorwegnet. De eerst volgende halte, 10 minuten later, is Weener in Duitsland. Reis je per auto, dan is het meeste oostelijke puntje al even eenvoudig te vinden. Over de A7 is het immer gerade aus, want het laatste stukje loopt precies op de grens en brengt je vanzelf naar het meest oostelijke puntje van Nederland.

Tweede plek

Net even iets minder oostelijk, maar wel een goede tweede voor het meest oostelijke puntje van Nederland, is de grens bij Vestingstadje Bourtange, ook in provincie Groningen.

Landsgrenzen

Weetjes over grenzen

In totaal is de landsgrens van Nederland 1027 kilometer lang. 577 kilometer daarvan vormt de grens met Duitsland. De Nederlands-Belgische grens is 450 kilometer lang.

Overigens is de totale lengte van alle landsgrenzen ter wereld naar schatting zo'n 250.000 kilometer. Dat is meer dan zes keer de omtrek van de aarde!

Adres en bezoekers informatie
Adres: Rijksweg A7
Postcode en plaats: 9693 CK  Bad Nieuweschans


Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 0,25 uur.
Het meest oostelijke puntje van Nederland ligt bij grenspaal 196 (bij snelweg A7) bij Nieuweschans in Groningen op 07° 13' 14" oosterlengte.

De snelweg loopt hier precies op de grens. Het tankstation op de grens richting Duitsland ligt nét in Duitsland. Wil je richting Nederland nog even tanken voor Duitse prijzen, dan kom je bedrogen uit. Dit tankstation ligt weliswaar recht tegenover, maar is Nederlands grondgebied.

Het uiterste oosten van Nederland - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Het uiterste oosten van Nederland

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Alleen hotspots in de nabije omgeving worden getoond. Gebruik het hoofdmenu om alle hotspots te zien.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE