Eurobruggen

De brug van het 10 Euro biljet

De Europese bruggen van 5, 10, 20, 50, 100, 200 en 500 euro

Spijkenisse - De zeven bruggen van de eurobiljetten van 5, 10, 20, 50, 100, 200 en 500 bestaan echt. De afbeeldingen van de bruggen op het geld zijn bedoeld als symbool van nauwe samenwerking en communicatie tussen landen in Europa. De bruggen waren aanvankelijk fictief totdat een ontwerper op het idee kwam om ze echt te gaan bouwen. In Spijkenisse.

De bruggen van de Euro bankbiljetten in Spijkenisse
Achtereenvolgens de brug van tweehonderd Euro, de honderd en de twintig Euro brug, de vijf Euro brug en tenslotte de 500 Euro brug

Fictieve Eurobruggen

Bij de introductie van de Euro was een van de eisen dat de bruggen op het ontwerp niet echt mochten bestaan, om geruzie tussen landen voor te zijn. Maar nieuwe bruggen bouwen op basis van de bankbiljetten mag natuurlijk wel! De Eurobruggen in Spijkenisse zijn ontworpen door Robin Stam.

De bruggen van de Euro bankbiljetten in Spijkenisse
De vijftig en tien Euro bruggen aan de Gerard Fonkertsingel

Uitvoering

Op de Eurobiljetten lijken de bruggen groots en internationaal. In Spijkenisse ontsluiten ze een woonwijk. Enkele bruggen zijn heel mooi gelukt, maar sommige andere Eurobruggen zijn een beetje eenvoudig uitgevoerd. Ze zijn zo klein! Je moet ze dan ook meer zien als een 'folly'.


Eurobruggen - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
33%
Zomer:
0%
Najaar:
67%
Winter:
0%
Met wie? Samen
33%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
33%
Groep:
0%
Alleen:
33%
Een bezoek is ongeveer 1000 stappen

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Eurobruggen'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Eurobruggen

Adres: Gerard Fonkertsingel
Postcode en plaats: 3201 MA  Spijkenisse
Provincie: Zuid-Holland

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1 uur.
De bruggen liggen weerszijden van de woonwijk. Aan de Gerard Fonkertsingel liggen de bruggen van 500, 10 en 50 euro. Aan de Pieter Speelmansingel liggen de bruggen van 5, 20, 100 en 200 euro.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies