De Duddel

Een specht zoekt in een dode boom naar voedsel

Het oudste bos van Nederland

Apeldoorn - Het oerbos van Białowieża op de grens van Polen en Wit-Rusland is het oudste bos van Europa. Het oeroude bos heeft de eeuwen overleeft omdat het eigendom was van de Tsaar die het als persoonlijk jachtgebied gebruikte. Tegenwoordig is het bos het eigendom van bizons, lynxen, spechten en andere dieren. In ons aangelegde Nederland hebben we helaas geen oerbossen. Wél het oudste bos dat ook de tijd overleefde dankzij haar eigenaren: ons Koningshuis.

De Duddel
De Duddel

Het vergeten bosje

in een uithoek van het tienduizend hectare grote Kroondomein Het Loo in Apeldoorn ligt 'De Duddel'. Dit gebiedje wordt ook wel het 'vergeten bosje' genoemd.
Op oude kaarten is te zien dat op de heidevelden van Het Loo op grote schaal dennenbomen zijn gepland in de 19de eeuw, met een uitzondering: De Duddel. Dit gebied was al enigszins begroeid met struiken en bomen. In dit onaangetaste deel van Het Loo heeft zich in de afgelopen twee eeuwen spontaan een bos gevormd.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog lieten de Duitsers volop bomen kappen op Het Loo. Maar de bomen van De Duddel waren buitenbeentjes en daardoor niet zo interessant. Dit bos bleef daardoor ongemoeid.


De Duddel - Beoordeling door bezoekers
  • Heel mooi bos en we hebben ook spechten gehoord en gezien. Jammer alleen dat je entree moet betalen.

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
100%
Winter:
0%
Met wie? Samen
100%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Een bezoek is ongeveer 4000 stappen

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'De Duddel'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

De Duddel

Adres: Pijnboomlaan (parkeerterrein Bosloo)
Postcode en plaats: 7313  Apeldoorn
Provincie: Gelderland

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2 uur.
De Duddel ligt in de tuin van Het Loo in Apeldoorn. Kom je met de auto, dan kun je bijvoorbeeld parkeren bij parkeerterrein Bosloo, bereikbaar via de Amersfoortseweg, afslag Pijnboomlaan. Let op: voor het bezoek aan het bos achter Paleis het Loo dien je entree te betalen. Door het bos lopen verschillende wandelpaden.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies