De Duddel oerbos

Een specht zoekt in een dode boom naar voedsel

Een specht zoekt in een dode boom naar voedsel

Apeldoorn

Het oudste bos van Nederland

Apeldoorn - Het oerbos van Białowieża op de grens van Polen en Wit-Rusland is het oudste bos van Europa. Het oeroude bos heeft de eeuwen overleeft omdat het eigendom was van de Tsaar die het als persoonlijk jachtgebied gebruikte. Tegenwoordig is het bos het eigendom van bizons, lynxen, spechten en andere dieren. In ons aangelegde Nederland hebben we helaas geen oerbossen. Wél het oudste bos dat ook de tijd overleefde dankzij haar eigenaren: ons Koningshuis.

Het vergeten bosje

in een uithoek van het tienduizend hectare grote Kroondomein Het Loo in Apeldoorn ligt 'De Duddel'. Dit gebiedje wordt ook wel het 'vergeten bosje' genoemd.
Op oude kaarten is te zien dat op de heidevelden van Het Loo op grote schaal dennenbomen zijn gepland in de 19de eeuw, met een uitzondering: De Duddel. Dit gebied was al enigszins begroeid met struiken en bomen. In dit onaangetaste deel van Het Loo heeft zich in de afgelopen twee eeuwen spontaan een bos gevormd.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog lieten de Duitsers volop bomen kappen op Het Loo. Maar de bomen van De Duddel waren buitenbeentjes en daardoor niet zo interessant. Dit bos bleef daardoor ongemoeid.

Foto's De Duddel oerbos

De Duddel
De Duddel

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

De Duddel oerbos

Adres: Pijnboomlaan (parkeerterrein Bosloo)
Postcode en plaats: 7313  Apeldoorn
Provincie: Gelderland

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2 uur.
De Duddel ligt in de tuin van Het Loo in Apeldoorn. Kom je met de auto, dan kun je bijvoorbeeld parkeren bij parkeerterrein Bosloo, bereikbaar via de Amersfoortseweg, afslag Pijnboomlaan. Let op: voor het bezoek aan het bos achter Paleis het Loo dien je entree te betalen. Door het bos lopen verschillende wandelpaden.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

08:07
Zonsopkomst
18:36
Zonsondergang
Wassende maan
Wassende maan

Apeldoorn uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Apeldoorn

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland