Apenheul

Apies kijken in Apeldoorn, leuk voor jong en oud!

Apies kijken in Apeldoorn

Apeldoorn - De Apenheul bij Apeldoorn is helemaal gespecialiseerd in apen. Ruim de helft van de dieren mogen tussen de bezoekers lopen euh slingeren - en dat maakt de Apenheul uniek! Een wandeling door het park staat garant voor een hoop lol. Voordat je het weet sta je oog in oog met een nieuwsgierige aap. Let op want sommige dieren zijn dol op apenstreken!


(Tekst gaat hieronder verder)

In de natuur kom je apen vooral tegen in de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Aziƫ. De meeste soorten wonen hoog in de bomen. De voeten van apen zien er bijna net zo uit als hun handen waarbij de grote teen er uit ziet als een soort duim. Apen kunnen hun voeten dan ook op de dezelfde manier gebruiken als hun handen.

Mensapen

In de Apenheul leven meer dan 400 verschillende soorten apen, variƫrend van kleine pigmee apen tot aan de grote mensapen zoals de gorilla, chimpansee, bonobo en orang-oetan. Mensapen onderscheiden zich van de andere apen door hun langere armen dan benen, geen staart en hun slimmigheid. Daarnaast besteden mensapen veel tijd aan de opvoeding van hun kinderen - net zoals de meeste bezoekers aan de Apenheul. Want het park is een leuke bestemming voor een gezellig dagje uit met het hele gezin.
Apenheul

Apenheul

Adres en bezoekers informatie
Adres: J.C. Wilslaan 21
Postcode en plaats: 7313 HK  Apeldoorn

Telefoon: +31 (0)55 357 57 57
Email: office@apenheul.nl
Web: apenheul.nl

Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt 4,5 uur
Let op: De Apenheul is in de winter gesloten.

Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Apenheul - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
25%
Bewolkt:
75%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
50%
Zomer:
25%
Najaar:
25%
Winter:
0%
Met wie? Samen
25%
Met kleine kinderen
25%
Met tieners
50%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Apenheul'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Apenheul


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE