De IJzeren Reus op de dijk

Het beeld Exposure in Lelystad, aka de poepende man
Het beeld Exposure in Lelystad, aka de poepende man

Exposure (Poepende man)

Lelystad - De grote metalen reus van Lelystad hurkt neer op de strekdam in het water en kijkt uit over IJsselmeer. Zijn naam? Exposure (Blootstelling), maar de waterreus staat bij de Lelystedelingen ook bekend als De Poepende Man. Zijn schepper? Kunstenaar Antony Gormley en dat alles in de naam van land art, de kunstvorm waar Flevoland inmiddels groot mee wordt.

Land Art en 44 duizend kilo staal

De 25 meter hoge reus Exposure is een kunstwerk van Antony Gormley en weegt ruim 44 duizend kilo. De gehurkte menselijke figuur past in de land art serie waarvan ook het Observatorium Robert Morris en de Groene Kathedraal van Marinus Boezem deel uit maken.

De stalen constructie bestaat uit 1782 staalknopen en weegt ruim 44 duizend kilo. Voor het skelet waren ruim 1800 verschillende staven nodig.


Beoordeling door bezoekers

Recent: Guido en Jaap, amsterdam: (4 sterren)
Gemiddeld: 4 sterren (3.8 sterren)
Aantal stemmers: 8

Populairste bezoektijd
Het weer
Zonnig: 50%
Halfbewolkt: 38%
Regen: 13%
Sneeuw: 0%

Seizoen
Voorjaar: 13%
Zomer: 13%
Najaar: 50%
Winter: 25%

Reisgezelschap
Alleen: 13%
Samen: 50%
Groep:  0%
Met kleine kinderen: 38%
Met oudere kinderen: 0%


Nu beoordelen +Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.Adres en bezoekers informatie:

Adres: Houtribdijk
Postcode en plaats: Lelystad
Kaart met locatie +
Overige informatie: De locatie van de Poepende man / Exposure is eenvoudig te vinden. De ijzeren reus staat op de strekdam aan het begin van de N302 (Houtribdijk), de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen.
De dijk begint vlak achter Outletcenter Bataviastad. Bij de strekdam is parkeergelegenheid. Je kunt hier ook weer omkeren richting Lelystad.
Reacties

Hoe beviel je uitstapje aan 'De IJzeren Reus op de dijk'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig.

comments powered by Disqus

De IJzeren Reus op de dijk

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.