De IJzeren Reus op de dijk

Het beeld Exposure in Lelystad, aka de poepende man

Exposure (Poepende man)

Lelystad - De grote metalen reus van Lelystad hurkt neer op de strekdam in het water en kijkt uit over IJsselmeer. Zijn naam? Exposure (Blootstelling), maar de waterreus staat bij de Lelystedelingen ook bekend als De Poepende Man. Zijn schepper? Kunstenaar Antony Gormley en dat alles in de naam van land art, de kunstvorm waar Flevoland inmiddels groot mee wordt.


(Tekst gaat hieronder verder)

Land Art en 44 duizend kilo staal

De 25 meter hoge reus Exposure is een kunstwerk van Antony Gormley en weegt ruim 44 duizend kilo. De gehurkte menselijke figuur past in de land art serie waarvan ook het Observatorium Robert Morris en de Groene Kathedraal van Marinus Boezem deel uit maken.

De stalen constructie bestaat uit 1782 staalknopen en weegt ruim 44 duizend kilo. Voor het skelet waren ruim 1800 verschillende staven nodig.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Houtribdijk
Postcode en plaats: Lelystad


Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt 0,5 uur
De locatie van de Poepende man / Exposure is eenvoudig te vinden. De ijzeren reus staat op de strekdam aan het begin van de N302 (Houtribdijk), de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen.
De dijk begint vlak achter Outletcenter Bataviastad. Bij de strekdam is parkeergelegenheid. Je kunt hier ook weer omkeren richting Lelystad.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


De IJzeren Reus op de dijk - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
50%
Bewolkt:
38%
Regen:
6%
Sneeuw:
6%
Wanneer? Voorjaar:
25%
Zomer:
25%
Najaar:
31%
Winter:
19%
Met wie? Samen
44%
Met kleine kinderen
25%
Met tieners
6%
Groep:
13%
Alleen:
13%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'De IJzeren Reus op de dijk'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

De IJzeren Reus op de dijk


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE