Bonami Games en Computers Museum

Bonami Games en Computers Museum

Computers en eindeloos old skool gamen

Zwolle - Het Bonami Games en Computers Museum in Zwolle is een heuse trip down to memory lane. Van de eerste computers met ponskaarten via Pong, Atari en Mario Kart tot 4k en Virtual-Reality. Ben je geïnteresseerd in oudere computers, old skool games, bits en bytes dan moet je hier zijn. En hou je gewoon van goede game-play, dan is de uitgebreide Arcadehal helemaal voor jou!

Computer geschiedenis

De wet van Moore stelt dat het aantal transistors in een chip door technologische vooruitgang elke anderhalf jaar verdubbelt. De uitgebreide collectie van Bonami laat zien welke enorme ontwikkeling de computer door de jaren heen heeft doorgemaakt. Van grote computers met ringgeheugen, patchkabels en een amberkleurige monitor tot aan de razendsnelle en compacte computers van nu.

Bezoekers die nog weten wat een floppy disk is, zullen de verschillende computers van toen weten te waarderen. In de uitgebreide collectie vind je computers van onder meer meer IBM, Apple, Sun en Silicon Graphics, maar ook de vele bekende home computers van welleer, zoals de Commodore 64, Amiga en Atari, komen uitgebreid aan bod.
Bijzonder is ook de enorme collectie oude game consoles met bijbehorende spellen.

Yes, we kunnen het nog!

Space Invaders

Leuk is dat verschillende computers nog steeds te gebruiken zijn; wij speelden bijvoorbeeld een klassiek potje Space Invaders op een Commodore 64 met paddles op een zwart/wit tv. En yes, we kunnen het nog!

Arcadehal

Hoogtepunt van het museum is de grote arcade hal waar je eindeloos kunt spelen. Lekker autoracen, Pac man spelen of een van de andere spelcomputers proberen; het kan allemaal. Bonami is voor kinderen van 10 tot 80 jaar :-)


Bonami Games en Computers Museum - Beoordeling door bezoekers
  • Met al die computers opgegroeid.. Leuk om te zien.. En de commodore zat nog in het ruggenmerg..

  • Nou dat is inderdaad een trip down to memory lane. Gaaf om al die oude computer te zien - en vooral ook om mee te spelen. En dan die Arcade hal - hier kom je makkelijk een middag door. Gaaf!

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
0%
Regen:
100%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
50%
Winter:
50%
Met wie? Samen
100%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Bonami Games en Computers Museum'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Bonami Games en Computers Museum

Adres: Ossenkamp 4
Postcode en plaats: 8024 AE  Zwolle
Provincie: Overijssel

Telefoon: +31 (0)6 46423397
Email: info@spelcomputermuseum.nl
Web: computermuseum.nl
Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 3 uur.
Bonami ligt op fietsafstand vanaf het centrum van Zwolle, in de buurt van het stadion.
Via de snelweg A28 is Bonami te bereiken via afrit 20, Ring Zwolle Oost.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies