Zwolle uitstapjes en bezienswaardigheden

De Peperbus in Zwolle. Gezien vanuit Museum De Fundatie

Bezienswaardigheden en leuke dingen doen

Zwolle - De bruisende hanzestad heeft een lange geschiedenis die eeuwen terug gaat. De oude binnenstad heeft kronkelende straten, leuke pleinen en vele historische gevels. Het centrum van Zwolle wordt omringd door een singel met wallen in een typische vesting-vorm. Opvallend aan de skyline van Zwolle is de Peperbus. Deze oude toren bepaald samen met de 15de eeuwse toren van de Onze Lieve Vrouwebasiliek, de Sassenpoort en museum De Fundatie het stadsbeeld. Zwolle heeft bijna 120.000 inwoners en is de belangrijkste stad van Overijssel

Hanzestad

Aan de namen van de pleinen in Zwolle herken je het rijke handelsverleden: Grote Markt, Melkmarkt, Ossenmarkt, Oude Vismarkt, Blijmarkt en Nieuwe Markt. In 1407 trad de stad toe tot het Hanzeverbond en brak er een gouden periode aan voor Zwolle. Tegenwoordig is het centrum autoluw en vind je er leuke winkelstraten, restaurants en een hoop gezellige terrasjes.

Museum De Fundatie in Zwolle
Museum De Fundatie in Zwolle, aan de rand van het centrum

Museum De Fundatie

De 'must-see' van Zwolle is museum De Fundatie. In 2013 werd dit voormalige Paleis van Justitie omgetoverd tot een spectaculair museumgebouw. Meest in het oog springende element van het museum is 'het ei' op het dak. Deze ellipsvormige opbouw is bekleed met 55.000 wit-blauwe tegeltjes. Door het grote raam heb je een prachtig uitzicht op de binnenstad van Zwolle. Behalve de regelmatige tentoonstelling heeft De Fundatie ook een vaste collectie met werken van Van Gogh, Degas, Turner en Picasso.

Langer genieten?

Wil je meer zien van Zwolle en geen zin om na het winkelen al naar huis te gaan? Boek dan een leuk hotel en maak van je dagje uit een leuke citytrip!


Zwolle uitstapjes en bezienswaardigheden - Beoordeling door bezoekers
  • Zwolle is een leuke en gezellige stad voor een dagje uit. Voor een weekendje-weg weet ik niet of er genoeg te doen is, maar misschien is het leuk om in de zomer in de omgeving te gaan wandelen of fietsen tijdens een weekendje weg. Wij waren er op een druilerige winterdag voor Kerst

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
100%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
0%
Winter:
100%
Met wie? Samen
100%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Een bezoek is ongeveer 12000 stappen

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Zwolle uitstapjes en bezienswaardigheden'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Zwolle uitstapjes en bezienswaardigheden

Adres: Grote Markt
Postcode en plaats: 8011 LV  Zwolle
Provincie: Overijssel

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 4 uur.
Zwolle heeft goede verbindingen en is eenvoudig over de weg en met de trein te bereiken. Het station ligt even buiten de oude binnenstad op een paar minuten lopen
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.
Zwolle uitstapjes omgeving
Museum De Fundatie
Bonami Games en Computers Museum
Landgoed Anningahof
Muurschilderingen Kampen
Kampen bezienswaardigheden
De Nachtwacht van Dalfsen
Pier + Horizon
American Motorcycle Museum
Provincie overzicht uitstapjes
Overnachten
Vind een leuk hotel
Campinggids

Herman Brood

Rockmuzikant en beeldend kunstenaar Herman Brood werd op 5 november 1946 geboren in De Fuchsiastraat in de Zwolse buitenwijk Assendorp. Als pianist bij Cuby en de Blizards en later als solo artiest met zijn eigen band de Wild Romance was hij succesvol met hits als Saturday night, en Never be clever. Ondanks zijn kleurenblindheid werd hij later ook bekend als kleurrijk kunstenaar en maakte hij vele schilderijen, tekeningen en zeefdrukken in de hem bekende stijl. Na een leven vol drank, drugs en rock 'n roll maakte Brood in 2001 een einde aan zijn leven.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies