Zwolle uitstapjes en bezienswaardigheden

Zwolle. Gezien vanuit Museum De Fundatie

Bezienswaardigheden en leuke dingen doen

Zwolle - De oude binnenstad met haar smalle straten, leuke pleinen en historische gevels, is het hart van hanzestad Zwolle. Het centrum wordt omringd door een singel met wallen en heeft een typische vesting-vorm. Opvallend aan de skyline van Zwolle is de Peperbus. Deze oude toren is het beeldmerk van de stad.

De Fundatie

De 'must-see' van Zwolle is De Fundatie. In 2013 werd dit voormalige Paleis van Justitie omgetoverd tot een spectaculair museumgebouw. Meest in het oog springende element van het museum is 'het ei' op het dak. Deze ellipsvormige opbouw is bekleed met 55.000 wit-blauwe tegeltjes. Door het grote raam heb je een prachtig uitzicht op de binnenstad van Zwolle. Behalve de regelmatige tentoonstelling heeft De Fundatie ook een vaste collectie met werken van Van Gogh, Degas, Turner en Picasso.

Langer genieten?

Wil je meer zien van Zwolle en geen zin om na het winkelen al naar huis te gaan? Boek dan een leuk hotel en maak van je dagje uit een leuke citytrip!

Adres en bezoekers informatie
Postcode en plaats: 8019  Zwolle


Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 4 uur.
Zwolle heeft goede verbindingen en is eenvoudig over de weg en met de trein te bereiken. Het station ligt even buiten de oude binnenstad op een paar minuten lopen

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Zwolle uitstapjes en bezienswaardigheden - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Zwolle uitstapjes en bezienswaardigheden


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE