Muurschilderingen Kampen

De Koorenschoof, een van de 300 muurschilderingen in Kampen

Rondwandeling door historisch Kampen

Kampen - Op drukke plaatsen in steden zie je regelmatig grote billboards hangen. Soms worden zelfs hele gevels bedekt. Moderne horizon vervuiling? Eigenlijk is het niets nieuws want ook in de vorige eeuw was het al heel gebruikelijk om op gevels van huizen 'billboards' aan te brengen. Jugendstil en De Stijl waren destijds populair en dat vind je terug in de muurreclames van die tijd.

Antieke reclames

In het 14e eeuwse hanzestadje Kampen zijn een dertigtal originele muurreclames bewaard gebleven en onlangs geheel gerestaureerd. Overal in de stad kom je ze tegen, zolang je maar naar boven kijkt. Sommige zijn aleen tekstueel, andere zijn complete grafische hoogstandjes.

Koffie & Thee
Kamperkoekjes, Berghuijs en Vraagt uwen winkelier! in de Bregittenstraat


Muurschilderingen Kampen - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Muurschilderingen Kampen

Adres: Op diverse locaties in de historische binnenstad
Postcode en plaats: 8263  Kampen
Provincie: Overijssel

Maak een stadswandeling, kijk omhoog en geef je ogen goed de kost. Op 30 vrij toegankelijke locaties in de historische binnenstad van Kampen Bij de VVV van Kampen is een brochure te verkrijgen met daarop een wandeltocht langs alle 30 muurschilderingen. In de brochure worden alle muurschilderingen besproken.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies