Wielrennen: steilste beklimmingen van Nederland

Een bergetappe rijden in de Dutch Mountains van Zuid Limburg... zwaar!

De heftigste Limburgse Kuitenbijters

Valkenburg aan de Geul - De Cauberg bij Valkenburg is de beroemdste klim van Nederland. Deze helling werd vele malen aangedaan door de Tour de France, diverse Wereldkampioenschappen en de Amstel Gold Race. Deze heling heeft een hellingspercentage van zo'n 8 tot 11% procent. Hoewel hier keer op keer geschiedenis wordt geschreven, is dit niet de zwaarste beklimming van ons land.

De steilste hellingen van Nederland

Toppers, zoals je die in de Alpen en in de Pyrenee├źn hebt, kom je natuurlijk niet tegen in Nederland. Toch kun je met een beetje planning de longen uit je lijf fietsen op de heuvels in Zuid Limburg, want dat is de 'place to be' als het om Nederlandse bergen gaat. Welkom in de Dutch Mountains!

Tour de Limburg: het Nederlandse bergklassement

De klim bij Eys

De top van de klim over de Eyserbosweg bij Eys ligt op 190 meter. Voor deze beklimmimg moet je beslist een paar tandjes terug schakelen. De gemiddelde stijging is zo'n 10% (met een max. stijgingspercentage van zo'n 17%) over een afstand van ruim een kilometer.

Keutenberg

De Keutenberg bij Schin op Geul is een van de spectaculairste beklimmingen van ons land. Het hoogteverschil is, over een afstand van ruim anderhalve kilometer, zo'n 100 meter. Of te wel een hellingshoek van bijna 18%.

Doodeman

Bij het gehucht Stokhem op de Keutenberg. De Doodeman, over een lengte van 690 meter, stijgt gemiddeld met 11% met op het steilste stuk een percentage van 14%. Een bord langs de weg adviseert fietsers zelfs af te stappen!

Barakkenberg

De Barakkenberg ligt tussen Geulhem en Berg. De 600 meter lange weg stijgt gemiddeld 11%, met een uitschieter tot 14%.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Plenkertstraat 50
Postcode en plaats: 6301 GM  Valkenburg aan de Geul
Provincie: Limburg

Telefoon: +31 (0)43 601 82 67
Email: info@AmstelGoldRaceXp.nl
Web: amstelgoldracexp.nl
Vanuit de Amstel Goldrace Experience in Valkenburg kun je tochten maken.

Wielrennen: steilste beklimmingen van Nederland - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

Wielrennen: steilste beklimmingen van Nederland

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Alleen hotspots in de nabije omgeving worden getoond. Gebruik het hoofdmenu om alle hotspots te zien.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE