Drents Museum

Het Drents Museum in Assen

Schatten uit het veen waaronder de oudste boot ter wereld

Assen - De geschiedenis van Drenthe gaat terug tot ver voor onze jaarteling. De bekende hunebedden zijn daarvoor het bewijs. Maar er is meer. Behalve deze oeroude steengraven is in Drenthe ook de oudste boot ter wereld gevonden: de kano van Pesse. Tevens zijn in het veen van de provincie enkele veenlijken ontdekt, waaronder 'Het meisje van Yde'.


(Tekst gaat hieronder verder)

De uitgeholde boomstam kano (gedateerd tussen 8040 en 7150 v.C.) en de mummie van het meisje dat in 1897 bij Yde werd gevonden, zijn slechts enkele topstukken die het Drents museum in Assen rijk is.

Behalve archeologische vondsten is er een grote collectie met Art Deco, Art Nouveau en hedendaagse figuratieve kunst te zien.

Tevens is er een speciaal museum voor de jeugd.
Meer informatie over de Drentse Veenlijken +

Adres en bezoekers informatie
Adres: Brink 1
Postcode en plaats: 9401 HS  Assen

Telefoon: +31 (0)592 377773
Email: info@drentsmuseum.nl
Web: drentsmuseum.nl
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Drents Museum - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Drents Museum


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE