Tellen met plaatsnamen: van nul tot honderd

Tellen met plaatsnamen: hier het dorpje 'Een' in Drenthe dat ooit beroemd werd door een kapper met een wonder haargroeimiddel

Steden, dorpen en gehuchten met een nummer in de naam

NEDERLAND - Een Drents raadseltje: Wat is de kortste plaatsnaam van de provincie Drenthe? Antwoord: 'Een', want het bestaat uit slechts een cijfer... Je vraagt je soms af hoe sommige plaatsnamen zijn ontstaan, zoals het plaatsje 'Een' in Drenthe. Zou er in dit dorp ooit maar 1 inwoner zijn geweest? Was het misschien het eerste dorpje van Drenthe? Waren de mensen van hier gewoon de beste in alles, en dus altijd nummer één?

Den Nul

Het plaatsje Den Nul ligt tussen Olst en Wijhe in Overijssel.

Een

Het plaatsje Een ligt in provincie Drenthe. Ooit was het hier even wereldberoemd door een plaatselijke kaper die een spectaculair haargroeimiddel had uitgevonden. Het geld stroomde binnen bij de kapper, maar na een tijdje bleek het haarelixer nep. De kapper verdween met de noorderzon.

Andere plaatsnamen met nummer 1 zijn: Nummer Eén, Eenrum en Eenum in de provincie Groningen. In Drenthe liggen verder nog: Eerste Exloërmond en Eerste Valthermond en het plaatsje Een-West.

Tweede Exloërmond en Tweede Valthermond

Tweede Exloërmond en Tweede Valthermond liggen beide in Drenthe en zijn broertjes van Eerste Exloërmond en Eerste Valthermond.

Drie

Andere plaatsnamen met een 3 zijn: Drieënhuizen in Gelderland, Driehuis en Driemond tussen Weesp en Amsterdam.

Vierhouten

Vierhouten op de Veluwe is vooral bekend van Het Verscholen dorp dat onderdal bood aan een grote groep onderduikers in de Tweede Wereldoorlog.
Andere plaatsnamen met het cijfer vier zijn Vierhuizen, Vierverlaten en Vierlingsbeek in Noord-Brabant.

Vijfhuizen

Het plaatsje Vijfhuizen ligt in de Haarlemmermeer, in de omgeving van Haarlem.

Zevenhuizen

Het Groningse plaatsje Zevenhuizen in de omgeving van Leek had op 17 oktober 2009 een leuke primeur in huis. Software-gigant Microsoft stelde de inwoners 5 dagen voor de wereldwijde introductie van haar nieuwe besturingssysteem 'Windows 7', alvast een copie ter beschikking. In totaal werden er 777 paketten met het Operating Systeem uitgedeeld.
Helemaal uniek is het Groningse dorpje overigens niet. Ook in provincie Zuid-Holland ligt een plaats met de naam Zevenhuizen.

Andere plaatsnamen met het cijfer 7 zijn Zevenbergen bij Moerdijk, het plaatsje Zevenmorgen en tot slot Zevenaar aan de Duitse grens in Gelderland.

Achthoven

Achthoven ligt in de provincie Utrecht.
Andere plaatsnamen met een het cijfer 8 zijn: Achtmaal. Een boerendorpje tegen de Belgische grens bij Breda en Achterwetering in provincie Utrecht.

Negenhuizen


Tiengeboden

Andere plaatsnamen met een "tien" zijn: Tiendeveen in Drenthe, Tienray in Noord-Limburg en Tienhoven in de provincie Utrecht.

Numero Dertien

Numero Dertien ligt in provincie Groningen.

Zestienhoven (Airport)

Het vliegveld Rotterdam/The Hague Airport bij Rotterdam.

Achttienhoven

Achttienhoven is een gehucht in de gemeente Nieuwkoop, in de omgeving van Woerden, en ligt in de provincie Zuid-Holland.

Honderd

Tellen met plaatsnamen eindigt in provincie Groningen, met het plaatsje Honderd... of is er nog meer?

De reserve lijst

Honderd en Tien Morgen

In de rest van Nederland tellen ze niet verder dan honderd. Maar bij Rotterdam tellen ze tot Honderdentienmorgen. De naam is welliswaar niet een echte plaatsnaam, maar een 85 ha. polder uit 1772 en tegenwoordig een wijk in de Rotterdamse deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek.

Adres en bezoekers informatie


Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Tellen met plaatsnamen: van nul tot honderd - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Tellen met plaatsnamen: van nul tot honderd


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE