De '66' engste plekken van Nederland

Op het verkeerde moment op de verkeerde plaats

Griezelen? Creepy plekken. Brrrr!

NEDERLAND - Het Mexicaanse 'Isla de las Muñecas' is een macaber eiland. Op het eiland van de poppen is er niet een boom waar niet een pop in de wind hangt te wiegen. In Japan, in het Aokigahara bos aan de voet van Mount Fuji, hangt een akelige aantrekkingskracht op suïcidale mensen. Of wat dacht je van het Zuid-Amerikaanse eiland waar alleen slangen leven. Of een Grieks eiland bedekt met spinnenwebben. Spooksteden. Voetstappen op een lege zolder. Vreemde lichten aan de hemel. Onverklaarbare gebeurtenissen. Wat voor enge plekken hebben we in Nederland eigenlijk?

Johaluedens

11 In een weiland bij kasteel Boxbergen, in de omgeving van Olst, staat een moordkruis met een versleten tekst: Johaluedens. Vermoedelijk is hij vermoord tijdens een ruzie over een vrouw. Verplaatsen van het stenen kruis brengt onheil want volgens de overlevering kon het bloed van het slachtoffer pas opgeruimd worden nadat het kruis geplaatst was.

Spookdorp

22 In de grensstreek zijn een aantal plaatsen waar meer huizen te koop staan dan dat er ooit verkocht zullen worden. Maar echte spooksteden zul je in Nederland niet vinden. Of toch wel? In het plaatsje Marnehuizen woont namelijk helemaal niemand. En er heeft ook nog nooit iemand gewoond. Het plaatsje is al verlaten sinds haar ontstaan. Toch zijn er allemaal voorzieningen. Er is zelfs een station. Maar een trein zal er nooit stoppen, want er wordt hier regelmatig geschoten...
Spookdorp +

Eiland De Dode Hond
Woehoe! We zijn op het eiland De Dode Hond. Hoe eng wil je het hebben?

De Dode Hond

33 Het is oktober. Het vaarseizoen is eigenlijk al over, maar we profiteren van het mooie weer om nog een laatste weekend met ons kleine kajuitsbootje op stap te gaan. Het is aan het einde van de middag en boven het water hangen mistflarden. Er trekt een kilte op uit het water. Tijd om ergens aan te leggen... Lotte kijkt op de kaart en navigeert me naar 'Vogeleiland' om de nacht door te brengen.

Later op de avond, als we in onze slaapzakken liggen, is het opgeklaard. Een heldere volle maan staat aan de hemel. Afgezien van het klotsende water tegen de boot is het stil. Op het eilandje is niks en niemand. Maar dan! Rond middernacht klinkt er plots een jankend dier: 'Aaaoehoe!' Opeens klinken allerlei andere geluiden om ons heen. We zitten rechtop in ons bed. Wat een griezelig eiland! Geen vogel te zien en nu dit. 'Ik wil naar huis' fluistert Lotte. Na wat gediscuseer, open ik Google Maps om te kijken hoe ver het varen is. Dan voel ik een rilling over m'n rug. 'Dit eiland heet helemaal niet Vogeleiland'! Ze noemen het 'De Dode Hond'!
Onbewoonde eilanden Nederland +

Hellehond

44 In het dorpje De Lutte in Overijssel staat een beeld van een spookdier. De Kardoes- of Hellehond werd in de schemering gezien op plaatsen waar je maar beter niet kon komen. Deze "verkeerde hond" bracht ongeluk of kondigde zelfs de dood aan als hij voor je deur stond!

Verdronken dorp

55 Door enkele stormen verdween het dorpje Beulake in de golven. Alleen de torenspits steekt nog boven het water uit. Op zich niet eng... Tot dat de klokken gaan beieren. De 'witte wieven' opstijgen uit het water en de torenspits aan het zicht onttrekken... Bimbam, bim bam...
Verdronken dorp +

De ingemetselde non

66 Singraven staat bekend als een spookhuis. Volgens het volksverhaal waart er een geest van een non rond. De kluizenaarster zou destijds zijn ingemetseld en sinds haar dood de voorbode van onheil zijn.

Engste plek van Nederland

66 enge plekken in Nederland vinden is een hele uitdaging. Daarom wordt dit artikel nog aangevuld. Zelf op een enge plaats geweest? Laat het ons weten in de reacties.

Adres en bezoekers informatie


De '66' engste plekken van Nederland - Beoordeling door bezoekers
  • Ben afgelopen zomer tijdens een fietstocht in Wieuwerd geweest. In de kelder onder de kerk liggen mummies. Wel bijzonder, maar de kinderen vonden het best wel een beetje eng om te zien.

  • Nederland is dichtbevolkt en er zijn geen enge dieren. Er is dus weinig plaats voor afgelegen plekken of bijvoorbeeld een eiland vol met spinnen. Griezelgebouwen worden al snel vervangen door nieuwbouw - en ja, nuchter zijn we ook. Ons doel om de 66 engste plekken te vinden halen we bij lange na niet. Toch zijn er ook in Nederland wel een paar plekken waar je een rilling van over je rug kunt krijgen, zonder dat je naar een spookhuis hoeft of achternagezeten wordt door horrorclowns op een halloweenfeest. Moet je wel op het juiste moment komen. Griezelen op een zomerse zondagmiddag gaat niet echt lukken. Heb je wel een enge plek ontdekt? Tips horen we graag!

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
100%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
100%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
100%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'De '66' engste plekken van Nederland'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE