De 66 engste plekken van Nederland

Woehoe! We zijn op De Dode Hond

Griezelen? Creepy plekken. Brrrr!

NEDERLAND - Het 'Isla de las Muñecas' is het macabere eiland van de poppen. Op het Mexicaanse eiland is er geen boom waar geen pop in de wind hangt te wiegen. Het Aokigahara bos aan de voet van Mount Fuji in Japan heeft een akelige aantrekkingskracht op suïcidale mensen. Een eiland waar alleen slangen leven. Of een Grieks eiland bedekt met spinnenwebben. Spooksteden. Voetstappen op een lege zolder. Vreemde lichten aan de hemel. Onverklaarbare gebeurtenissen. Wat voor enge plekken hebben we in Nederland eigenlijk?

De Dode Hond

Het is oktober. Het vaarseizoen is eigenlijk al over, maar we profiteren van het mooie weer om nog een laatste weekend met ons kleine kajuitsbootje op stap te gaan. Het is aan het einde van de middag en boven het water hangen mistflarden. Samen met de dikker wordende mist komt ook een kilte op. Het wordt tijd om ergens aan te leggen. Lotte kijkt op de kaart en navigeert me naar 'Vogeleiland' voor de nacht.

Als we later in onze slaapzakken liggen, is het opgeklaard. Een heldere volle maan staat aan de hemel. Behalve het klotsende water is het rondom de boot stil. Op het eilandje is niks en niemand. Rond middernacht klinkt er plots een jankend dier in de verte. 'Aaaoehoe!' Uit het niks horen we allerlei geluiden om ons heen. We zitten rechtop in ons bed. Wat een raar eiland! Geen vogel te zien en nu dit. 'Ik wil naar huis' fluistert Lotte. Na wat gediscuseer, open ik Google Maps om te kijken hoe ver het varen is. Dan voel ik een rilling over m'n rug. 'Dit eiland heet helemaal niet Vogeleiland'! Ze noemen het 'De Dode Hond'!

Spookdorp

In de grensstreek zijn een aantal plaatsen waar meer huizen te koop staan dan dat er ooit verkocht zullen worden. Maar echte spooksteden zul je in Nederland niet vinden. Of toch wel? In het plaatsje Marnehuizen woont helemaal niemand. En er heeft ook nog nooit iemand gewoond. Het plaatsje is al verlaten sinds haar ontstaan. Toch zijn er allemaal voorzieningen. Er is zelfs een station. Maar een trein zal er nooit stoppen, want er wordt hier regelmatig geschoten...

Conclusie

Nederland is dichtbevolkt en er zijn geen enge dieren. Er is dus weinig plaats voor afgelegen plekken of bijvoorbeeld een eiland vol met spinnen. Griezelgebouwen worden al snel vervangen door nieuwbouw - en ja, nuchter zijn we ook. Ons doel om de 66 engste plekken te vinden halen we bij lange na niet. Toch zijn er ook in Nederland wel een paar plekken waar je een rilling van over je rug kunt krijgen, zonder dat je naar een spookhuis hoeft of achternagezeten wordt door horrorclowns op een halloweenfeest. Moet je wel op het juiste moment komen. Griezelen op een zomerse zondagmiddag gaat niet echt lukken. Heb je wel een enge plek ontdekt? Tips horen we graag in de comments!

Dit artikel wordt nog aangevuld.

Adres en bezoekers informatie


Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


De 66 engste plekken van Nederland - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE