Kaapse Bossen

De Kaap. Uitzichtstoren in de Kaapse bossen

Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug

Doorn - Op de stuwwal van de Utrechtse Heuvelrug bij Doorn liggen de Kaapse Bossen. Het is een mooi gebied om te wandelen - ook voor de kinderen. Maar ook trailrunners zullen het gebied waarderen. Dankzij de hoogteverschillen kun je hier diverse mooie routes lopen.

Uitzichttoren De Kaap

Voor kinderen is de uitkijktoren het hoogtepunt van de wandeling. De toren ligt op een heuvel in het bos genaamd de Doornse Kaap. Vanaf de 25,6 meter hoge top heb je een mooi uitzicht over de omgeving en kun je Utrecht en Amersfoort zien liggen.

Doornse Gat

Het Doornse Gat is een een voormalige zandafgraving. Tot begin 20e eeuw lagen hier heidevelden waar her en der grind werd afgegraven. Tegenwoordig is het Doornse Gat populair onder dagjesmensen.

Prehistorische grafheuvels

Op de Utrechtse Heuvelrug zijn verschillende prehistorische grafheuvels te vinden. Deze graven stammen uit de steentijd en de bronstijd.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Maarsbergseweg 1
Postcode en plaats: 3941 MJ  Doorn

Parkeerplaats Groene Entree Kaapse Bossen even buiten Doorn is een goed startpunt voor je wandeling. Hiervandaan kun je bijvoorbeeld een rondje van ca. 5 km lopen.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Kaapse Bossen - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
100%
Zomer:
0%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
100%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Kaapse Bossen'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Kaapse Bossen


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE