Stilste Plekje van Nederland

Een wandelaar geniet van de rust en het uitzicht op het bankje van Het Stilste Plekje van Nederland. Toch weet hij een stillere plek te vinden. Zijn tip: De Boschplaat op Terschelling. Afgezien van het ruisen van de zee en de wind is het daar écht

Sssst! maar niet doorvertellen!

Maarn - Echte stilte bestaat natuurlijk niet. Altijd en overal om je heen zijn geluiden. Toch kun je stilte ervaren. Bijvoorbeeld op plaatsen ver weg van wegen en bebouwing. Op plaatsen waar je alleen het ruisen van de wind hoort en geen bijgeluiden zijn waar te nemen.

Kaapse Bossen

Het Stilste Plekje is het resultaat van het project 'Stilte, gebiedsgericht uitgewerkt', uitgevoerd door de milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu.

John Cage

Volgens componist John Cage bestaat absolute stilte niet zonder geluid. Ook al zit je in een geluidsdichte ruimte, je hoort nog altijd je eigen ademhaling en hartslag bonken. Heb je een mp3 speler bij je tijdens het wandelen? Dan raden wij het stuk 4'33" van Cage aan... je wordt er stil van!

Stiltebankje

Op het stilste plekje plek in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, is een stiltebankje geplaatst, aangeboden door het Netwerk van de 12 provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu.

De Kaapse Bossen bij Maarn zijn officieel het stilste plekje van Nederland Officieel het stilste plekje van Nederland
In de Kaapse Bossen op de Utrechtse Heuvelrug bij Maarn ligt het officiele stilste plekje van Nederland

Het project is uitgevoerd in De Wieden en De Weerribben (Overijssel), De Zak van Zuid Beveland (Zeeland) en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (Utrecht). In de zomer van 2003 zijn hier recreanten en bewoners van de gebieden geënquêteerd over hun beleving van stilte. Daarnaast zijn de bronnen en mate van stilteverstoring in de gebieden geïnventariseerd door middel van geluidsmetingen en waarnemingen in het veld.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Kaapse bossen
Postcode en plaats: Maarn

Het zitbankje dat 'Het Stilste Plekje' markeert, staat aan de rand van een open plek in De Kaapse Bossen bij Maarn. Het bankje ligt op ca. 15 minuten lopen vanaf de Grindweg.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Stilste Plekje van Nederland - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
50%
Regen:
0%
Sneeuw:
50%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
50%
Najaar:
0%
Winter:
50%
Met wie? Samen
50%
Met kleine kinderen
50%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Stilste Plekje van Nederland'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Stilste Plekje van Nederland


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE