Langste trap van Nederland

Een eindeloze klim: 508 treden tot de top

Trappen Landgraaf: Doen wie het eerste boven is?!

Landgraaf - Na 63 jaar steenkoolwinning, werd Staatsmijn Wilhelmina in 1969 gesloten. Wat overbleef was een enorme mijnsteenberg. Deze grootste steenberg van ons land heeft een volume van maar liefst 20 miljoen m³. Afgraven was te veel werk en te duur, dus werd een alternatief bedacht. De Wilhelminaberg bleek een perfecte plek om te skien - in SnowWorld kun je het hele jaar terecht op de overdekte pistes - het bleek ook perfect te zijn voor de bouw van de langste trap van Nederland.

De ultieme conditietest

Op mijnsteenberg Wilhelmina

De 508 tellende trap op de Wilhelminaberg - 8 treden meer dan De Domtoren in Utrecht- overbrugt 90 meter en is 248 meter lang. Omdat de treden beneden veel breder zijn dan boven (beneden 12 meter, tegen 2 meter boven), lijkt het alsof de trap oneindig is. En eigenlijk voelt het ook wel zo in je kuiten als je naar de top loopt. De trap is dan ook een populaire plek voor hardlopers.

Bijzondere en beroemde trappen

Staircase to the moon

Bij helder weer en extreem laag tij kun je tussen maart en oktober bij het stadje Broome in Noord-West Australië een bijzondere optische illusie zien: de Staircase to the moon. Deze trap naar de maan ontstaat wanneer de maan op de drooggevallen zeebodem weerspiegelt.

Franse Berg

De kaarsrechte uitkijktrap van Krijn Giezen op de Franse Berg brengt je via een steile klim van 270 treden vanuit de Beeldentuin van het Kröller-Müller Museum naar een hoogte van 52 meter. Vanaf de top heb je uitzicht over de boomtoppen van het Nationaal park De Hoge Veluwe.

De langste trap ter wereld

Het beklimmen van de langste trap ter wereld is slechts weggelegd voor een select groepje professionals. Werklieden wel te verstaan. De onderhoudstrap langs de tandradbaan op de Zwitserse berg Niesen (2363 meter) is maar liefst 11.674 treden lang, maar alleen toegankelijk voor onderhoudswerkzaamheden.


Langste trap van Nederland - Beoordeling door bezoekers
  • Met al jaren veel pijn in mijn hele lichaam, elke inspanning te veel was. Toch blijven vol houden en doorzetten! Hierheen gelopen en naar boven gegaan met maar weing en korte onderbrekingen. TROTS! Bovenaan de berg voelde ik mij Rocky... THE EYE OF THE TIGER

  • Samen met mijn beschermengeltje(s) de trap in m'n eentje beklommen tijdens Pinkpop 2009 en ook weer afgedaald terwijl Anouk het prachtige 'LOST' zong. Verder opweg naar het station Santa Maria van Landgraaf klonk het indrukwekkende 'JERUSALEM'. Dank je wel Queen of Pinkpop ! ! !

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
80%
Bewolkt:
20%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
40%
Zomer:
40%
Najaar:
0%
Winter:
20%
Met wie? Samen
40%
Met kleine kinderen
20%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
40%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Langste trap van Nederland'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Langste trap van Nederland

Adres: Witte Wereld 1
Postcode en plaats: 6372 VG  Landgraaf
Provincie: Limburg

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1,5 uur.
Op de top van de berg (225 meter NAP) is een uitzichtplatform.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies