Romeinse thermen

Romeinse thermen Heerlen

Corriovallum, het Romeinse Heerlen

Heerlen - Corriovallum is de Romeinse naam voor Heerlen. De stad aan de Via Belgica ontstond in de eerste eeuw van onze jaartelling. In de loop van de tijd raakte Corriovallum in de vergetelheid. Tot 1940, toen een boer bij het ploegen van zijn land een stenen zuil uit de Romeinse tijd ontdekte... Welkom in de eerste eeuw na Christus.

Oudste stenen gebouw van Nederland

Deze unieke vondst was het startpunt voor uitgebreide opgravingen. Hierbij werd een Romeins thermencomplex ontdekt, compleet met kleedruimtes, zweetruimtes en dompelbaden. Zelfs vloerverwarming ontbrak niet. Rond dit Romeinse badhuis is het Heerlense Thermenmuseum gebouwd.

Romeins Mikado spel
Romeins Mikado spel

Romeins Mikado

In een vierkante bak met een jutten puntzak liggen houten ballen zo groot als een biljartbal. Kun jij een bal pakken zonder dat de andere bewegen?


Romeinse thermen - Beoordeling door bezoekers
  • Het badhuis is uniek voor Nederland. Nergens anders vind je zo'n grote Romeinse opgraving. Interessant ook dat er zoveel Romeinse resten in Zuid-Limburg zijn gevonden. Jammer alleen dat het museum zo weinig tot de verbeelding spreekt. Aan het lelijke gebouw dat over de opgraving heen is gebouwd doe je niet zo veel, maar meer (Romeinse) sfeer was welkom geweest. De spelletjes zijn leuk voor de kinderen, maar de ruimte is niet echt uitnodigend om lang te blijven. En waarom staat die grote mooie maquette van het badhuis zo te verstoffen onder de trap? Jammer, want zo'n historische plaats verdient beter.

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
50%
Regen:
50%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
50%
Najaar:
50%
Winter:
0%
Met wie? Samen
50%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
50%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Romeinse thermen'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Romeinse thermen

Adres: Coriovallumstraat 9
Postcode en plaats: 6411 CA  Heerlen
Provincie: Limburg

Telefoon: +31 (0)45 560 5100
Email: info@thermenmuseum.nl
Web: Thermenmuseum
Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2,5 uur.
Het Thermenmuseum ligt in het centrum van Heerlen, op 10 minuten loopafstand van het station, vlakbij het stadhuis. Parkeren kan in een van de goed bewegwijzerde parkeergarages.

Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met de plaats van bestemming voor entree, openingstijden, beschikbaarheid en locatiewijzigingen.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies